Skoleelever så Christiansborg fra en anden vinkel

Elever fra 8. klasse på Lynghedeskolen, afdeling Søndre var sammen med deres lærere på Christiansborg - PR-Foto

Besøget på Christiansborg blev et andet end forventet, da eleverne fra 8. årgang fra Lynghedeskolen, afdeling Søndre, sammen med deres lærere torsdag i denne uge ankom til Borgen.

Den lokale MF’er Troels Ravn tog imod og i stedet for som vanligt at åbne dørene til Folketingssalen og Vandrehallen, blev det i stedet til en gåtur rundt på Slotsholmen og en fortælling om arbejdet som politiker og det danske demokrati med afsæt i Slotspladsen, statuen af Frederik d. 7., Ridebanen, Hofteatret og Bibliotekshaven.

Troels Ravn fortæller, at forklaringen på den alternative rundvisning skal findes i tingets Corona-regler.

-For øjeblikket må vi kun få besøg af grupper på 10 personer ad gangen. Det er lidt svært at organisere, når der kommer skoleklasser. Og da der er sæson for besøg på Christiansborg måtte vi finde en alternativ løsning, fortæller Troels Ravn.

Der blev også tid til at snakke om aktuelle politiske emner som Ret til tidligere pension, Corona-sundhedskrisen og hvorfor det er så vigtigt at bekæmpe racisme og bruge sin ytringsfrihed. 

-Eleverne var virkelig i god form og engagerede, og mod slutningen af turen var der tid til at tage fotos og selfies og optage video, fortæller Troels Ravn. -Det var virkelig en god oplevelse og et godt afbræk i dagen at få besøg hjemmefra skriver Troels Ravn i en pressemeddelelse.