Stort rejseudbud til erhvervsrejsende i Billund Lufthavn

Foto: Billund Lufthavn

Corona hærger stadig, og det kan også mærkes i august i Billund Lufthavn, men på trods af at der kun er gået 85.508 rejsende igennem lufthavnen, er der stadig glæde at spore: Stort rejseudbud til erhvervsrejsende og høj aktivitet på cargosiden.

August er ligesom de foregående måneder coronaramt, og passagertallet ligger kun på 21,9 procent af, hvad der var i august 2019. Alligevel er der kommet en lang række ruter tilbage, og derfor er der høj servicering af erhvervslivet igen.

Fra september har Lufthansa to daglige afgange til Frankfurt, KLM har fire daglige til Amsterdam, Air France har en daglig til Paris, og SAS og British Airways har flere daglige afgange til Oslo. Erhvervslivet har dermed gode muligheder for at vende tilbage til mere normaliserede rejseaktivitet.

– Vi er glade for, at vi sammen med flyselskaberne kan servicere erhvervslivet med en lang række ruter. Når forretningsrejsende kan rejse næsten frit til hele verden og komme hjem uden at være underlagt de samme regler som ferierejsende, er det vigtigt at vende mere tilbage til normalen. De eksporterende virksomheder står for i omegnen af 800.000 danske jobs, så det er vigtigt at få gang i hjulene igen, siger Jan Hessellund administrerende direktør i Billund Lufthavn og fortsætter:

– Luftfartsbranchen gør alt for at skabe trygge rammer på hele rejsen, og når man lander i Billund Lufthavn igen, er det jo muligt at blive testet for corona. De forretningsrejsende har næsten alle forudsætninger for at rejse ud og skabe den værdi for Danmark, som de gjorde i 2019, og vi har skabt trygge rammer for at minimere smitterisikoen i Billund Lufthavn.

Billund Lufthavn er centrum for dansk luftfragt

På trods af en nedgang på 1.137 tons luftfragt i august 2020 kontra august 2019 er armene stadig over hovederne på sydsiden af landingsbanen. Billund Lufthavn cementerer sig næsten for hver dag, der går, som Danmarks luftfragtcentrum. – Foruden vores 42 faste, ugentligt afgange med luftfragt kommer det ene fragtfly med værnemidler efter det andet. Vi har altid været effektive, men her under krisen har vi virkelig cementeret, hvad vi kan. Og det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at udvikle sig på den anden side af krisen, afslutter Jan Hessellund i en pressemeddelelse.