Ekstra støtte fra Ole Kirk’s Fond, Billund Kommune og lokale kræfter gør det muligt at renovere og forny Billund Bad

Foto: René Lind Gammelmark

Billund Bad har det seneste år planlagt en gennemgribende renovering sammen med Billund Kommune og med støtte fra Ole Kirk’s Fond. Renoveringen viser sig dog at være mere omfattende og dermed dyrere end først estimeret, da den 37 år gamle svømmehal gemmer på flere skader. Derfor måtte Billund Bad søge om yderligere støtte, hvis projektet skulle gennemføres. Det er nu lykkes, og Billunds borgere kan se frem til et fornyet Billund Bad.

Sensommeren har været nervepirrende for Billund Bad. Renoveringen af svømmehallen viste sig at være dyrere end det oprindeligt var estimeret. Det betød, at Billund Bad enten skulle justere forventningerne og ambitionerne ned eller håbe på, at mere støtte kunne komme svømmehallen til undsætning.

Derfor igangsatte Billund Bad en større indsamling i byen og søgte om yderligere støtte hos Ole Kirk’s Fond og Billund Kommune. Og netop denne indsats skulle vise sig at bære frugt. Med en støtte på i alt 16 mio. kr. fra Ole Kirk’s Fond, 12 mio. kr. fra Billund Kommune og cirka 20.000 kr. fra borgere og virksomheder i byen kan projektet nu sættes i gang og realiseres.

Større rammer til nyt cafeteria og foyer
Den ekstra støtte fra Ole Kirk’s Fond på i alt 6 mio. kr. muliggør også et 15 kvm større cafeteria og dermed et nyt samlingssted i foyeren med lokaler til møder og fejring samt et nyt område til billetsalg.

”Det har virkelig været en intens periode for os. Så vi er meget taknemmelige for den store støtte og den store opbakning, vi har oplevet. Nu kan vi gennemføre renoveringen og fremtidssikre Billund Bad, så det fortsat kan være et samlingssted for byens borgere,” fortæller Niels Henning Rasmussen, bestyrelsesformand i Billund Bad.

Billund har en særlig plads i Ole Kirk’s Fond
I Ole Kirk’s Fond, der er en almennyttig fond stiftet til minde om LEGO virksomhedens grundlægger Ole Kirk Kristiansen, er direktør Karin Skjødt Hindkjær glad for, at fonden kan bidrage til, at børn, familier og klubber i Billund nu kan se frem til et nyt og forbedret samlingssted i byen.

”Lokale projekter og ildsjæle, der gør en indsats for fællesskabet, har en speciel plads i Ole Kirk’s Fond. Fonden blev nemlig stiftet for at gøre Billund til en attraktiv by at bo i. Derfor er jeg særlig glad for, at vi nu kan støtte den fortsatte realisering af renoveringen af Billund Bad. Med vores yderligere støtte kan vi nu også bidrage med et nyt samlingspunkt i cafeteriet og foyeren – jeg håber, at det sammen med svømmehallen kan skabe rum for fællesskab i byen,” fortæller Karin Skjødt Hindkjær i en pressemeddelelse.

 

 

Om Ole Kirk’s Fond

Ole Kirk’s Fond arbejder for at fremme livskvaliteten for børn og deres familier. Fonden er almennyttig og blev stiftet til minde om LEGO virksomhedens grundlægger, Ole Kirk Kristiansen. Det sociale område har en særlig plads i Ole Kirk’s Fond, men fonden arbejder også inden for kulturelle, kirkelige, humanitære og uddannelsesmæssige områder; alle med fokus på at skabe tryghed, trivsel, og udfoldelsesmuligheder for børn på lokalt, nationalt og globalt plan. Ole Kirk’s Fond indgår i samarbejder og partnerskaber, hvor fællesskabet gør alle stærkere. Læs mere her: www.olekirksfond.dk