LEGO Koncernen leverede tocifret vækst i første halvår 2020

PR-Foto Lego

Stor efterspørgsel betød højere forbrugersalg, omsætning og driftsresultat samt voksende markedsandele. Strategiske investeringer gjorde LEGO Koncernen i stand til at håndtere konsekvenserne af COVID-19. 

·         Salget til forbrugerne voksede med 14 procent i første halvår af 2020 sammenlignet med første halvår af 2019.

·         Omsætningen voksede med 7 procent til DKK 15,7 milliarder sammenlignet med samme periode i 2019.

·         Driftsresultatet voksede med 11 procent til DKK 3,9 milliarder samtidig med, at man foretog betydelige investeringer i langsigtede vækstinitiativer.

·         Stærkt cash-flow fra driftsaktiviteter på DKK 4,1 milliarder.

·         Markedsandelen voksede på de større markeder i højere takt end legetøjsbranchen.

 

 

BILLUND, 2. september 2020: LEGO Koncernen offentliggjorde i dag halvårsregnskabet for årets seks første måneder til og med 30. juni 2020. Omsætningen voksede i perioden med 7 procent til DKK 15,7 milliarder sammenlignet med samme periode i 2019. Det globale salg til forbrugerne voksede med 14 procent sammenlignet med første halvår 2019, og LEGO® brandets globale markedsandel voksede. Driftsresultatet var DKK 3,9 milliarder – en stigning på 11 procent sammenlignet med samme periode i 2019.  

”De stærke resultater skyldes en fantastisk holdindsats. Da COVID-19-pandemien lukkede butikker og kontorer, gjorde vores kollegaer alt, hvad de kunne, for at passe på sig selv og hinanden og samtidig bringe leg til børn og familier i hele verden. Jeg vil gerne takke dem for deres ekstraordinære indsats,” siger Niels B. Christiansen, adm. direktør i LEGO Koncernen og uddyber:  

”I løbet af det første halve år så vi fordelene ved vores investeringer i langsigtede vækstinitiativer inden for f.eks. e-handel og produktinnovation. Vores stærke produktportefølje appellerer til byggere i alle aldre, og vores opdaterede e-handelsplatform og agile, globale forsyningskæde gjorde os i stand til bedre at imødekomme efterspørgslen online. Vi arbejdede også tæt sammen med vores partnere i detailhandelen for at sikre, at de kunne fortsætte med at forsyne deres forbrugere online.”     

LEGO Koncernen leverede tocifrede vækstrater i forbrugersalget i alle større markedsgrupper inklusive Nord- og Sydamerika, Vesteuropa, Asien og Kina. Det stærke salg resulterede i vækst i driftsresultatet samtidig med, at man foretog betydelige investeringer i langsigtede vækstinitiativer og til trods for højere omkostninger til fragt af produkter i forbindelse med, at fabrikkerne i Mexico og Kina på myndighedernes anvisning var midlertidigt lukket. Resultatet for første halvår steg med 13 procent, men stigningen udlignes af urealiserede valutakursreguleringer på koncerninterne lån, som ikke har likviditetseffekt. Resultatet efter skat for første halvår ender dermed på DKK 2,6 milliarder, et fald på 1 procent i forhold til sidste år. Driften genererede et positivt cash-flow på DKK 4,1 milliarder. 

Stærke produkter til LEGO® byggere i alle aldre  

De bedst sælgende LEGO temaer var – i tilfældig rækkefølge: LEGO® Technic, LEGO® Star WarsTM, LEGO® Classic, LEGO® Disney PrincessTM, LEGO® Harry PotterTM og LEGO® Speed Champions, hvilket viser, at LEGO leg appellerer til fans i alle aldre og på tværs af interesser.  

LEGO Koncernen lancerede også ’Let’s Build Together’ – et digitalt initiativ designet til at bringe læring gennem leg til børn, som fik afbrudt deres uddannelse på grund af pandemien. Omkring 90 procent af børn i skolealderen var væk fra deres normale læringsmiljøer i løbet af årets første seks måneder. ’Let’s Build Together’ gav flere end 80 millioner unikke brugere verden over adgang til tusindvis af timers online indhold og legeideer. 

”Vi er meget glade for, at vores brand og ’LEGO System i Leg’ fortsætter med at appellere bredt. I løbet af første halvår tiltrak vi nye byggere i alle aldre, som brugte LEGO leg til at komme igennem en svær tid. Flere familier leger og lærer sammen med LEGO klodser, og vi ser flere voksne end nogensinde før, som nyder at bygge vores mere udfordrende sæt,” siger Niels B. Christiansen.       

Strategiske investeringer i langsigtet vækst 

I løbet af den første halvdel af 2020 fortsatte LEGO Koncernen med at investere i langsigtede vækstinitiativer, som skal bidrage til at indfri ambitionen om at nå ud til flere børn verden over.  

”Mange af de store tendenser vi allerede har set i vores branche, herunder digitalisering og e-handel, har taget endnu mere fart på grund af pandemien. Vi oplever stærk vækst i såvel digital som fysisk leg og en hurtig omstilling til e-handel, og vigtigheden af at have en global driftsmodel er blevet endnu tydeligere,” siger Niels B. Christiansen.       

I løbet af årets seks første måneder præsenterede LEGO Koncernen LEGO® Super MarioTM, en helt ny legeoplevelse som kombinerer digital og fysisk leg. Koncernen lancerede også LEGO® Monkie KidTM, det første tema inspireret af en århundredgammel kinesisk legende.    

Aktiviteten i LEGO Koncernens digitale økosystem steg markant. I løbet af årets første seks måneder skete der en fordobling i antallet af downloadede, digitale byggevejledninger (2 millioner downloads), og hvert andet sekund blev der delt indhold på LEGO Life, en sikker, digital app med flere end 9 millioner brugere i 80 forskellige lande.  

Antallet af besøgende på LEGO.com blev fordoblet til flere end 100 millioner i første halvdel af 2020 sammenlignet med samme periode sidste år. LEGO Koncernen planlægger også fortsat at skabe unikke fysiske brand-oplevelser for forbrugerne og forventer at åbne omkring 120 nye LEGO butikker i 2020, heraf 80 i Kina. I løbet af det første halvår åbnedes dørene til 46 nye butikker, heraf 30 i Kina.   

”Selv om detailhandlen er blevet transformeret i løbet af de seneste seks måneder, ser vi fortsat en stor mulighed i en omnichannel-model. Vi vil fortsætte med at investere i at opgradere vores kompetencer og kapacitet inden for e-handel, så vi fortsat kan understøtte vores partnere i detailhandlen og vores egen platform. Samtidig fortsætter vi investeringerne i at skabe fantastiske fysiske brand-oplevelser for forbrugere og fans,” siger Niels B. Christiansen.       

Hjælper børn med at lære gennem leg  

I løbet af de første seks måneder af 2020 hjalp LEGO Koncernen dem, der var hårdest ramt af pandemien. I samarbejde med LEGO Fonden donerede LEGO Koncernen USD 50 millioner (DKK 315,7 millioner) til en række organisationer, som gav nødhjælp til familier og hjalp børn med at lære gennem leg. LEGO Koncernen donerede også flere end 250.000 LEGO æsker til udsatte børn.  

På støbemaskiner i LEGO fabrikker i Danmark, Tjekkiet, Ungarn og Mexico fremstillede koncernen flere end en halv million visirer til sundhedspersonale, som havde akut behov for værnemidler. 

”De første seks måneder af 2020 har været uden fortilfælde. Jeg er utrolig stolt af vores kollegaer, og hvordan vi har reageret. Vi udviste omsorg for os selv og hinanden, vi beskyttede dem, der var mest udsatte, og vi gjorde alt, hvad vi kunne for at inspirere børn og familier, som fik deres liv sat på pause, til at lære gennem leg,” siger Niels B. Christiansen i en pressemeddelelse.