Når fællesspisning er meget mere end mad

Foto: René Lind Gammelmark

Hvis man ønsker at nå endnu længere ud med sin forening eller tiltrække flere frivillige, så er det oplagt at indbyde til noget som også har med fællesspisning at gøre. Fællesspisning får mere og mere indpas i mange arrangementer lige fra julefrokost til events med middag eller foredrag med tilhørende middag.

Mange tilkendegiver, at når man kommer hjem fra et arrangement eller event, hvor der har været fællesspisning tilknyttet, så føler de sig ladet op både mentalt og fysisk.

Samtidig knytter mad folk tættere sammen. Man har nemmere ved at kommunikere, skabe god stemning og humøret er allerede løftet hvis maden smager godt.

Frivilligcenteret i Billund tilbyder et kursus for alle som enten har prøvet at bide skeer med fællesspisning eller som påtænker at starte det op og som har brug for nogle gode redskaber samt en god mængde erfaring fra andre. Kurset udbydes i samarbejde med Center for frivilligt socialt arbejde tirsdag den 6. oktober fra 17.00 til 20.00 på Nymarksvej 10 i Grindsted. Underviser Jens Ulrich arbejder til dagligt som konsulent og har hjulpet mange foreninger, kommunale organisationer til at skabe lokalt forankrede fællesskaber.

I løbet af kurset, som er gratis for alle interesserede, kommer Jens ind på de forskellige muligheder og det potentiale som fællesspisning rummer. Vi skal se på forskellige måder at tilrettelægge det på så det skaber de fællesskaber og de sociale relationer, som man ønsker.

Der vil også være mulighed for selv at arbejde strategisk og reflekteret over hver enkelt forenings tilgang og indretning af fællesspisning, så man ikke behøver at starte helt fra nul, når man tager hjem fra kurset.

Husk at tage nogle stykker med fra din forening så I sammen kan blive inspireret og samtidig er flere til at fortælle om de muligheder, der ligger i at arrangere fællesspisning.

Tilmeldingsfrist er d. 15. september, og der kan max være 35 på kurset, så man skal være hurtig til at tilmelde sig. Ring eller skriv til frivilligcenteret på 75323261 eller admin@frivillig-billund.dk skriver Frivilligcenter BIllund i en pressemeddelelse.