Talent Billund får nu kultur- og billedkunst-talenter med

Foto: Ronnie Flyvbjerg Olesen

Miljøet er vigtigere end målstregen i Talent Billund, hvor kulturen nu bringes sammen med idrætten.
Sammen om at ville – så enkelt kan filosofien bag Talent Billund beskrives. Det banebrydende samarbejde mellem Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond er nu gået ind i sit tredje projektår, og med inddragelsen af kulturen folder grundtanken bag samarbejdet sig for alvor ud. Hos Talent Billund er ”talent” ikke noget for de få, men kompetencer, alle børn og unge kan udvikle i meningsfyldte miljøer. Vigtigst er det, at den enkelte har viljen til at dygtiggøre sig og interessen for at bidrage til et fællesskab. 

PR-Foto: Billund Kommune / Talent Billund

To verdener mødes
Siden sommeren 2018 har Talent Billund samarbejdet med kommunens idrætsforeninger og udøvere om et ekstra træningstilbud for de børn og unge, som vil lidt mere med deres idræt. Nu kobles Billund Kulturskole på Talent Billund, så det bedste fra begge verdener kan skabe endnu bedre børne- og unge-miljøer i Billund Kommune. Fra august til december er Talent Billund sammen med Kulturskolen en del af et udviklingsprojekt under Trekantområdets Akademi for Kulturtalenter, hvor der er bevilget midler til at afsøge, hvad kulturen og idrætten kan lære af hinanden. Og ifølge kulturskoleleder Per Weile Bak har forløbet haft en fornem start. ”Projektet blev kickstartet med en sparringsdag for alle undervisere på Kulturskolen, hvor de blev indført i teorier og metoder fra idrættens verden”, fortæller han og fortsætter, ”Jo længere vi kom ind i tankerne bag Talent Billund, jo mere kunne vi med kulturbaggrund identificere os dermed”.

Møder på tværs
Allerede nu er Kulturskolens talentlinje koblet på Talent Billund, og om ganske kort tid kommer turen til billedkunst- og ballet-afdelingerne. Der arbejdes blandt andet med målsætninger, planlægning, genopladning og motivation – emner, som nok er kendte i idrættens verden, men som i virkeligheden er relevante for alle unge. Kulturel leder hos Talent Billund, Jacob V. Pedersen, er meget begejstret for det nye samarbejde med kulturens aktører. – ”Vi har allerede haft gode erfaringer med at bringe udøvere fra forskellige idrætsgrene sammen. Det er med til at fjerne noget af det pres, som der kan ligge på den enkelte i at sammenligne sig med sine holdkammerater, siger han og fortsætter, ”Når man mødes på tværs, er alle lige, og det er motiverende at være sammen med andre, der brænder lige så meget for deres interesse. Ved at få kulturen med, belyser vi endnu flere aspekter af både motivation og miljøskabelse, og jeg er sikker på, at vi i idrættens verden også har meget at lære af kulturen”, siger han.   

Mere end præstation
Alle aktører i Talent Billund-samarbejdet håber på en permanentgørelse af projektet, hvilket ifølge Per Weile Bak har en særlig pointe. ”Vi kender ikke til andre steder i landet, hvor man på samme måde har knyttet idræt og kultur sammen med udgangspunkt i motivation og miljøskabelse.  Alle i projektet er overbevist om, at Talent Billunds positive og anerkendende tilgang til udøverne, uanset om de kommer fra idrættens eller kulturens verden, kan være med til at skabe ikke blot dygtige udøvere men hele mennesker”, slutter han i en pressemeddelelse.

 

Faktaboks: 

Talent Billund
Talent Billund arbejder ud fra Billund Kommunes vision om leg, læring og kreativitet. Der fokuseres på udvikling og motivation ud fra individet – alle er forskellige og skal dermed motiveres på forskellig vis. Tilknyttet Talent Billund Idræt er 100 unge mennesker i alderen 10-21 år, som får idrætsspecifik træning samt hjælp til mental træning, fysioterapi, fysisk træning og vejledning i idrætsernæring. Udøverne mødes på tværs af alder og idrætsgrene og får dermed et unikt fællesskab med ligesindede. Disse principper udfolder sig nu også ved tilføjelsen af Talent Billund Kultur, som blandt andet inddrager elever fra Billund Kulturskole. 

Billund Kulturskole
Billund Kulturskole underviser i musik, billedkunst og ballet og har ca. 450 elever. Kulturskolen tilbyder både solo-, gruppe- og hold-undervisning og huser samtidig flere bands og orkestre, heriblandt LEGOLAND Billund Garden. På Kulturskolen lægges der også vægt på talentudvikling, og der er hold for særligt dedikerede elever indenfor alle tre fagretninger. Udover den ugentlige undervisning arrangeres der små og større projekter gennem sæsonen, ofte på tværs af kunstarterne.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.