Fællessang – SAMMEN i Kulturhuset onsdag den 16. september

Foto: Aksel Fredensborg

“Fællessang – hver for sig” har vi hørt en del om i lang tid. Der har været forsøgt rigtig mange forskellige udgaver af fælles sang – såvel akustisk som elektronisk – samt over internettet. NU vil vi gerne være SAMMEN igen om FÆLLESSANG. Som et tilbud under festuge-aktiviteterne arrangerer Kulturhuset, Grindsted KINO sammen med koret VOKALIAS en aften som står krigsmindernes tegn.

1848-50, 1864, 1918-20 og 1940-45 er årstal, som står mejslet i den danske historie. Ved alle disse 4 krige opstod der fællessang eller ALSANG som en indre modstandskraft og hørbar protest. Der blev skabt sange, som indgår væsentligt i den danske sangskat. Det er blandt disse ret så kendte sange – bl.a. genforeningssange, vi nu kan samles i sangens fornøjelige samvær. Et gammelt ord siger “hvor der er sang, kan der ikke være sure miner”.  Kom og vær med.

Musikkonsulent Stig Møller vil sammen med sit kor Vokalias hjælpe sangen på gled gennem den nævnte tidsperiode og efter en lille time og en pause rundes der af med filmen fra 2. verdenskrig om modstandsgruppen fra Randersegnen – “Hvidstenssgruppen”.

Som led i festugen er det GRATIS at være med til, men der kan købes forfriskninger. Da der p.g.a. Corona-situationen er yderligere begrænset plads, er det nødvendigt at bestille billet på grindsted-kino.dk. “Først til mølle – først malet.” skriver Kulturhuest Grindsted-Kino i en pressemeddelelse.