Det moderne bankrøveri klares via telefonen – pas på derude.

Illustration: Pixabay.com

Vi har igen oplevet en opblussen i svindlernes aktivitet ved telefonen, hvor de ringer ud, hovedsageligt til ældre kvinder, og udgiver sig for at være en navngiven ansat i Sydbank. Der ringes både til Sydbank-kunder, og personer der benytter andre pengeinstitutter.

Desværre ser vi stadig, at svindlerne indimellem har held med deres foretagende fortæller Bruno Jochumsen fra Sydbank i Grindsted.

– De kriminelle er foruroligende dygtige, og det kan være et voldsomt overgreb for den enkelte kunde, at blive svindlet. Tilmed er det en dyr fornøjelse både for banken og kunderne, ja man kan næsten tale om ”nutidens bankrøveri”.

Svindlerne ændrer hele tiden taktik. Senest har vi oplevet, at svindlerne ringer kunderne op med påskud om, at de ringer fra banken, og overtaler kunderne til selv at overføre deres indestående til en “beskyttet” konto, for at stoppe en eller flere fiktive overførsler, der er ved at tømme kundens konto. Den beskyttede konto tilhører i stedet svindlerne, og pengene er væk, siger Bruno Jochumsen fra Sydbank i Grindsted.

Hjælp op derfor meget gerne, også med at advare jeres ældre medborgere og familiemedlemmer. Fortæl dem, at:

  • Der er svindlere på spil, og de er rigtig dygtige.
  • De udgiver sig ofte for at være fra banken, politi, Nets, SKAT eller pensionsselskaber.
  • De vil forsøge på en af to ting:
  1. Enten vil de forsøge at få dig til at oplyse dit CPR. nr., NemId, nøgler og SMS koder, så de kan tømme din konto.

ELLER

  1. De vil forsøge at overbevise dig om, at nogen er ved at tømme din konto, så du selv skal flytte dine penge til en “beskyttet” konto, som de så selv har rådighed over.
  • I begge tilfælde bør du straks lægge røret på. Årsagen er:
  1. Det er KUN svindlere, der beder folk om at udlevere CPR.nr., NemId og SMS koder telefonisk
  2. Det er KUN svindlere, der beder folk om at overføre et beløb til en “sikker konto”

Det vil også i den forbindelse være en god idé, at få banken til at sænke dags maks. på netbank overførsler – derved nedsættes risikoen for svindel tilsvarende.