Anni Matthiesen (V): Regeringen prioriterer ikke generationsforureningerne

Anni Matthiesen til venstre og Stephanie Lose til højre - PR-Foto

Onsdag den 23. september blev der afholdt en åben høring i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg om generationsforureningerne i Landstingssalen på Christiansborg.

Høringen følger op på forespørgselsdebatten den 3. juni 2020 om oprydningen af generationsforureninger og øvrige jordforureninger, hvor Folketingets partier pålagde regeringen at arbejde for hurtigst muligt at finde den nødvendige finansiering til at rydde op efter generationsforureninger. På trods af dette har regeringen ikke afsat midler i forbindelse med deres finanslovsforslag.

”Jeg er virkelig spændt på, hvordan regeringen agter hurtigst muligt at finde den nødvendige finansiering til at rydde op efter generationsforureninger. For hvis blot pengene blev afsat, kunne vi reelt gå i gang med oprydningen allerede i morgen. Og vi skal huske, at der blot er tale om et engangsbeløb. Men det lader til, at oprydningen efter generationsforureningerne ikke er på regeringens prioritetsliste”, siger Anni Matthiesen fra Venstre.

Regionerne vurderer, at de samlede omkostninger til oprydning af de 10 generationsforureninger vil løbe op i 2,7 mia. kr.

Sydjylland er hårdt ramt af generationsforureningerne med både Kærgård Klitplantage, Grindstedforureningen og Himmark Strand. Faktisk er Himmark Strand og Kærgård Klitplantage på et stadie, hvor regionerne er klar til at igangsætte oprydningen.

”Vi er nået rigtig langt med oprydningen ved eksempelvis Kærgård Klitplantage. Ja, faktisk mangler der blot 80 mio. for at kunne færdiggøre oprydningen inden for 6-7 år. Det vil sige, at badeforbuddet i området også kunne blive ophævet til glæde for både lokalsamfundet og turisterne. Der er så at sige ingen grund til at holde foden på bremsen, hvis du spørger mig”, udtaler Anni Matthiesen i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon