Julemarkedet flytter fra Enghuset til torvet i år

Foto: René Lind Gammelmark

Julemarked gennem mere end 20 år i Enghuset

For første gang siden Julemarkedets start, flyttes markedet fra Enghuset på Sydtoften.
Årsagen er de mange udfordringer omkring Covid-19 smitten som vi også må finde en løsning på og tage hensyn til.
Det er desværre ikke praktisk muligt, at afvikle markedet med kravene om afstand og forsamlinger, i lokalerne i Enghuset.

Julemarked på Torvet
I år flytter julemarkedet derfor til torvet i Grindsted, hvor der i små Julehytter vil være alt det gode, som mange kender fra tidligere julemarkeder.
Det er en fantastisk mulighed, for at være tilstede på torvet i to hytter som Grindsted Handelstandsforening og Billund Kommune stiller til rådighed.

Traditionerne
Der er noget godt og specielt med Ullas brunkager, børnenes pebernødder eller forældrenes Juledekorationer som selvfølgelig fastholdes.
Derfor åbner en julebod med alt det bedste fra tidligere julemarkeder, så tidligere og trofaste gæste ikke skal gå forgæves.
”Det er vigtigt at vi ikke laver for meget om, – men fastholder det vi er kendt for” -udtaler Hanne Lorenz fra Markedsudvalget, og fortsætter – ”derfor er der selvfølgelig brunkager, dekorationer, gløgg, kakao, vafler, æbleskiver og pandekager som kan købes til rimelige priser.”

Ingen julemarked uden tombola.
En af de vigtige ting ved tidligere Julemarkeder har været en tombola, med flotte gevinster sponsoreret af byens forretninger og virksomheder.
Det gentages selvfølgelig også på torvet sammen med en fiskedam for børn.

Det dufter af jul
Der er god grund til at bevare julemarkedet som en tradition, ikke mindst fordi det er en vigtig økonomisk vigtig del af hverdagen i Enghuset.
”Det er dejligt at vi nu kan komme helt tæt på den gode stemning på torvet” siger Hanne Lorenz – ”vi vil gerne være med til at sprede lidt mere duft at jul midt i den glade juletid.”

På gensyn til Jul på torvet skriver De Grønne Pigespejdere og FDF Grindsted i en pressemeddelelse.

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark