Kendt TV-stjerne fra “Bagedysten” i ny kampagne i forb. med national Madspildsdag

Pernille Stigsgaard Morthensen - PR-Foto

Bevægelsen Stop Spild Af Mad deltager i den nye nationale Madspildsdag med masser af digitale aktiviteter – bl.a. en kampagne mod madspild med den TV-kendte Pernille Stigsgaard Morthensen, finalist fra “Den store bagedyst”.

Den 29. september fejres den nye nationale Madspildsdag. Det sker i tråd med FN’s internationale Madspildsdag (United Nations International Day of Awareness of Food Loss and Waste, IDAFLW), som fejres samme dag verden over. I Danmark er tovholder på Madspildsdagen Regeringens Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab ONE\THIRD, hvori Stop Spild Af Mad sidder i bestyrelsen. Danmarks nationale Madspildsdag foregår under overskriften “Danmark redder maden”.

For at mindske Coronavirus (COVID-19) smitterisiko vælger Stop Spild Af Mad i år udelukkende at gennemføre bevægelsens aktiviteter og kampagner digitalt.

Bevægelsens aktiviteter tæller bl.a. en ny videokampagne med gode råd og opskrifter mod madspild leveret af den TV-kendte dansk madprofil, influencer og finalist i TV-programmet “Den store bagedyst”, Pernille Stigsgaard Morthensen. Pernilles opskrifter og råd er målrettet børnefamilierne, og kampagnen tager udgangspunkt i at bruge de madvarer, som danskerne oftest smider ud. Der er lagt op til både tøm-køleskabet-gryde, én-kylling-tre-retter, grøntsagspizza og meget mere.

Afvikling af aktiviteter vil primært ske på Stop Spild Af Mad’s facebookside, som netop har rundet 70.000 følgere samt på Stop Spild Af Mad’s og Selina Juuls sociale medier, som tilsammen har over 117.000 følgere skriver stopspildafmad.dk i en pressemeddelelse.

Stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad og Årets Europæer 2020 Selina Juul glæder sig til den nationale Madspildsdag:
“Det er godt og positivt, at både Danmark, EU og FN afvikler en Madspildsdag for at sætte fokus på emnet. Alene i Danmark smider vi ifølge Miljøstyrelsen årligt over 700.000 tons madspild ud – og på verdensplan går ifølge FN årligt op mod en tredjedel af maden tabt. Pga. den aktuelle Corona-pandemi agter vi – for at minimere risikoen for smitte – ikke at afvikle fysiske events. Men med over 117.000 følgere på vores samlede sociale medier kan vi dog stadig tale til et flot udsnit af danskerne”.

Selina Juul fortsætter:
“Jeg vil understrege, at det er ikke nok at lave en Madspildsdag én gang om året. Det allerbedste er at afholde Madspildsdag hver eneste dag, året rundt. Det er ligesom med de nationale kampagnedage, hvor vi eksempelvis samler affald i naturen – det er ikke nok kun at gøre det én gang om året, hvis vi skal problemerne til livs. Vi skal gøre det hver dag”.

Blandt bevægelsens mange andre digitale aktiviteter på Madspildsdagen er:
– Deling af tips og råd mod madspild fra bogen “Mad med respekt – En familiekogebog, der mindsker madspild” af Selina Juul – i bogen medvirker Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie både med forord og en række opskrifter og udover Prinsessen medvirker kendte kokke og madprofiler Timm Vladimir, Francis Cardenau, Michel Michaud, Anh Lê og Louisa Lorang
– Kampagneaktiviteter på sociale medier med Frederiksberg Kommune
– Kampagneaktiviteter på sociale medier med Danmarks Restauranter & Cafeer (DRC)
– Kampagneaktiviteter på sociale medier med REMA 1000 Danmark
– Kampagneaktiviteter på sociale medier med Jespers Torvekøkken
– Kampagneaktiviteter på sociale medier med Sammenslutningen REFOOD mærket
– Fokus på Stop Spild Af Mad’s uddannelseskampagner i skoler og gymnasier
– Fokus på Stop Spild Af Mad’s bøger i landets biblioteker
– Kronikker og debatindlæg om madspild i aviser og dagblade

Hos bevægelsen Stop Spild Af Mad kan man allerede uge op til national Madspildsdag følge med i bevægelsens aktiviteter og kampagner på www.facebook.com/Madspild

Regeringens Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab ONE\THIRD vil promovere sine “Danmark redder maden” aktiviteter på www.facebook.com/Danmarkreddermaden samt www.onethird.dk

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.