Vi skal skrue op for ansvarligheden

Foto: Pixabay

COVID-19 har vokset sig større, og smittestigningen har også ramt kommunerne i Sydøstjyllands Politikreds. For at modvirke smittespredning kalder tiden på en skærpet ansvarlighedsfølelse, hvor alle borgere med deres adfærd skal bidrage til at forhindre yderligere smittespredning.

En for en kan vi se, at kommunerne i vores politikreds går i rødt, og det vil sige, at der nu er så mange smittede i kommunerne, at de alle ligger over myndighedernes bekymringsgrænse,’ udtaler politidirektør Jørgen Abrahamsen og fortsætter: ’Den samme tendens ses landet over, og det må, og skal vi alle tage alvorligt. Der er kun én måde, vi kan holde COVID-19 fra døren, og det er ved at følge myndighedernes anvisninger med at holde afstand, vaske hænder og spritte af. Ingen kan være i tvivl om, at det er det, der skal til, for vi har hørt det så tit, og vi har tidligere også været rigtig gode til det. Den seneste udvikling i smittestigningen kræver nu, at vi tager ansvar og bliver gode til det igen.’

Fredag den 18. september blev der på landsplan indført nye restriktioner for at forhindre smitten i at sprede sig yderligere. De nye tiltag betyder, at forsamlingsforbuddet nu er reduceret til 50, at værtshuse og restaurationer skal lukke kl. 22.00 og at der skal bæres mundbind på værtshuse og restaurationer, når man ikke sidder ned. Foreløbigt gælder de nye restriktioner til den 4. oktober. 

’Vi skal derfor også huske at bruge mundbind, hvor det er påbudt, og gå hjem, når nattelivet lukker kl. 22.00,’ understreger Jørgen Abrahamsen og tilføjer: ’Vi står på tærsklen til en koldere tid, hvor vi kommer til at opholde os mere inden for end ude. Det kan øge risikoen for smittespredning, fordi det her kan være vanskeligere at overholde alle gode råd og ansvisninger. Derfor skal vi tage ansvaret på os nu, og det gælder både på arbejdspladsen, i privatlivet, i nattelivet og når vi køber ind og ellers færdes blandt hinanden.’

Ud over et generelt fokus på overholdelse af både de nye og ’gamle’ restriktioner, så er patruljerne i Sydøstjyllands Politi blandt andet også særligt opmærksomme på nattelivet, fordi der her kan opstå situationer, hvor alkoholindtag gør, at ansvarligheden daler, og fornuften udfordres. 

’Der er rigtig mange af vores borgere, der efterlever retningslinjerne og udviser stor ansvarlighed, og det skal de have tak for – også i nattelivet. Men det kan jo desværre være de få, der får ødelagt det for os alle, og derfor opfordres alle – ung som gammel – til selvstændigt at tage ansvar i alle forhold, og lige meget hvor de færdes,’ afslutter politidirektør Jørgen Abrahamsen skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.