Øv – Grindsted tabte 4-1 til Spangsbjerg IF

Søndagens fodboldkamp hvor GGIF’s Serie 2 herrer på udebane mødte Spangsbjerg IF endte med en sejr til hjemmeholdet der vandt 4-1 over Grindsted.

Grindsted ligger dog stadig i toppen af pulje  med 13 mål og 18 point

Træner Christian Thorne har skrevet nedenstående referat fra kampen

Søndag aften var Esbjerg Kunstgræsbane scenen for et ret velspillet topopgør.
Og selvom resultatet viser hele 4-1 til værterne fra Spangsbjerg IF, så spillede vi faktisk slet ikke nogen dårlig kamp. I første halvleg observerede jeg en helt lige kamp, hvor vi især havde stor fokus på at styre store og stærke Mike Dahler Jensen og hurtige pågående Nicklas Steen Nielsen – og det lykkedes egentlig udmærket i det åbne spil. Det lignede en ulige kamp fysisk, når Sebastian Øhlenschlæger skulle matche kolossen Dahler, men unge Basse Ø har en frygt- og kompromisløs stil, der viste sig vigtig i mange dueller. En stærk kamp af Basse Ø, der i øvrigt endelig har afsluttet sit skoleophold og dermed er tilbage på træningsbanen, hvor han med sit engagement er med til at gøre sine holdkammerater skarpere.

Og skarpe… det er vi godt nok ikke. Var vi en kniv, så kunne vi ikke pløje os igennem en opvarmet pakke Kærgården. Vi skal ganske enkelt kunne score langt flere mål med de chancer, vi producerer. Bedste eksempler er, at kort efter Spangsbjergs føringsmål – kaos i feltet der udløser skud på forholdvis tæt på mål – så brænder vi en triple-chance, hvor først Jesper Dahl Schmidt, så Pirasath Raguleswaran og slutteligt Kenni Jensen i samme sekvens hver har muligheden for på tæt hold at udligne. Fuldstændig vanvittigt, at vi ikke scorer der. Og forskellen på holdene i denne kamp viste sig i starten af anden halvleg, hvor en helt fri Pirasath header et indlæg over mål, mens vi to minutter efter kan hente bolden ud fra eget net, da kolossen header et hjørnespark ind bag en sagesløs Kenneth Faber. To ens chancer. Vi brænder. De scorer.

Midtvejs i anden halvleg skiftede vi til et endnu mere offensivt system, da vi jagtede et resultat og vi havde da også bolden klart mest. Efter godt en time tilkendes vi et straffespark, og denne åbne chance omsatte Pirasath Raguleswaran med et hug op i hjørnet af målet. Usvigelig sikkert udført. 2-1. Opgøret åbnet.

Vi fortsatte vores offensive system, hvor vi spillede med blot tre i forsvaret, hvilket gjorde os noget mere “følsomme” overfor omstillinger. I slutfasen havde vi nogle dumme boldtab, der netop igangsatte kontra med os, og med godt 10 minutter igen bragte værterne sig foran 3-1. Men vi var ikke slået ud. Trods følelsen af at modstanderne var kyniske foran kassen, så pressede vi på og fortsatte med det offensive system.

Og hér lavede jeg så en grum fejlvurdering. Det må jeg erkende. Ved 3-1 skulle jeg have skiftet tilbage til vores 4-kæde bagerst. I første opgør vandt vi 2-0 over Spangsbjerg IF, og dermed var vi trods alt bedst indbyrdes, og med en meget tæt top kan det vise sig særdeles vigtig, hvis vi ender sæsonen på samme antal point. Og i overtiden scorede værterne så netop det fjerde mål. Egentlig ligegyldigt for kampen, da vi jagtede et resultat. Men måske ikke ligegyldigt i den sidste ende.
Thorne dumpet. Og jeg kan tage vores angribere i hånden.

Fem kampe tilbage i sæsonen. Det skal sandsynligvis være sejre hele bundet. Og næste opgør bliver noget af en skæbnekamp, da vi på Grindsted Stadion tager imod Skjern GF, der er tre point bag os. Men de har så spillet to kampe færre. Det bliver noget af en gyser søndag kl. 11.00. Børn og svage sjæle bør blive hjemme.