Svend Erik er skiftet fra porten til Boxen

Svend Erik Jensen - Foto: DuPont

40 års arbejde, heraf de sidste fire som portvagt, blev onsdag markeret på DuPont Nutrition & Biosciences’ fabrik i Grindsted, da Svend Erik Jensen blev tildelt Den Kongelige Belønningsmedalje. Den blev overrakt af fabrikschef Martin K. Madsen.

Det er efterhånden nogle måneder siden, at han sagde farvel og tak; det gjorde han med en nattevagt fra nytårsaften og frem til klokken 6 nytårsmorgen.

– Der kom ingen, men det plejer der heller ikke. Heller ikke i julen, men porten er nødt til at være bemandet 24-7, for man ved jo aldrig, hvad der sker, siger Svend Erik Jensen, som har bemandet porten sammen med fem kolleger, delt i to vagthold.

– Det har været et fantastisk job. Det har aldrig generet mig, at arbejdstiden er skiftet mellem natte-, eftermiddags- og formiddagsvagter. Til gengæld har du helt fri hver andet uge. Og når du er på job, møder du en masse mennesker fra alle mulige lande. På en normal dag kommer der vel omkring 100 gæster foruden cirka 120 lastbiler, som enten skal aflevere eller hente noget. Portvagten skal sørge for, at alle bliver registreret og sat ind i sikkerhedsreglerne.

Uddannet kok
Svend Erik Jensen stammer fra Skjern og er oprindeligt uddannet kok og nåede at sejle verdenshavene tynde som skibskok hos A.P. Møller, inden han landede bag gryderne på Indslev Kro ved Middelfart. Men arbejdstiderne var ikke optimale, og en fredag formiddag forhørte han sig på fabrikken i Grindsted, om de kunne bruge en frisk mand, og mandag var han i gang som timelønnet.

– Jeg nåede at være arbejdsleder på Aroma-fabrikken, der nu er lukket, og senere i Antioxidant-produktionen, så jeg kom hele tiden tættere og tættere på porten, smiler Svend Erik Jensen.

Travl pensionist 
1. januar 2020 gik han gennem porten for sidste gang i sin 40-årige karriere på fabrikken. Hustruen Bodil har dagpleje hjemme på Norgesvej 18, og som pensionist har Svend Erik Jensen også rigeligt med gøremål. Blandt andet fast, gensidig hygge med de fem børnebørn i Vildbjerg og Hørning to gange om ugen.

Bowling har han spillet en del af, men nu er den lokale klub nedlagt. Når der er divisionsfodbold i Esbjerg, er han gerne på plads på Danmarks flotteste stadion – eller næstflotteste; han vil ikke afvise, at Silkeborgs er flottere…

Et fast bijob gennem de seneste år er i Boxen i Herning, hvor Svend Erik Jensen giver en hånd med, når der er EM eller VM-håndbold på programmet. Han viser publikum på plads og står vagt. Næste gang bliver til kvindernes EM i december.

Om at få en kongelig belønningsmedalje siger Svend Erik Jensen: – Det er nok ikke en, jeg kommer til at gå rundt med til hverdag, men jeg glæder mig da til at skulle over til majestæten og sige tak.