Grænselandet – foredrag ved Kristian Ditlev Jensen

Kristian Ditlev Jensen - Foto: Søren Rønholt

Forfatter og sognepræst Kristian Ditlev Jensen har et særligt forhold til grænselandet, det sønderjyske og Sydslesvig, hvor han i en årrække har boet, opholdt sig og udforsket livet. Det er der kommet et par bøger ud af, bl.a. ” Sydslesvig – steder og mennesker” fra 2014. Foredraget onsdag d. 7. oktober på Billund Bibliotek tager sit udgangspunkt i denne bog.

Kristian Ditlev Jensen er uddannet i litteraturvidenskab og teologi fra Københavns Universitet.          I 2001 slog han igennem med sit selvbiografiske værk, ”Det bliver sagt”, der skildrer de seksuelle overgreb, han var udsat for som barn.  Tre år senere fik han sit romangennembrud med ”Livret”, der modtog Debutantprisen. Efterfølgende flyttede han til Højer, hvor han skrev kriminalromanen: ”Opstigende skorpion”, der netop udspiller sig i Højer. Ditlev Jensen elsker stemningen og menneskene i grænselandet, og han betragter Sønderjylland som området fra Kongeåen til Ejderen. I dag bor forfatteren med sin hustru og børn i det allernordligste Jylland, hvor han er sognepræst i Skagen Pastorat.

Foredraget er en del af Trekantområdets Festuge. Trekantlitteratur udforsker i år kulturhistoriske forbindelser til vores naboland mod syd og litteraturen ”på den anden side”.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Kulturministeriet og Trekantområdets Festuge.

Foredraget afholdes Onsdag den 7. oktober 2020 fra kl. 19.30 til 21.00 på Billund Bibliotek.

Køb billet via bibliotekets hjemmeside: billundbib.dk. Billetpris: 60 kr.

Der vil på grund af restriktioner mod COVID-19 ikke være mulighed for at købe billetter i døren skriver Billund Bibliotek i en pressemeddelelse.