Anni Matthiesen: Venstre prioriterer oprydningen af generationsforureningerne med 250 mio. kr.

PR-Foto

På baggrund af regeringens manglende prioritet af generationsforureningerne fremsætter Venstre nu et beslutningsforslag, som pålægger regeringen at finansiere og igangsætte første fase af oprydningen af de ti generationsforureninger. Med beslutningsforslaget vil Venstre afsætte 250 mio. kr. i 2021.

Oprydningen af de ti generationsforureninger lader til at være en prioritet for regeringen. Det står blandt andet skrevet i det såkaldte forståelsespapir, som regeringen har lavet med sine støttepartier. Det er dog udelukkende blevet ved det skrevne ord. For regeringen har fortsat ikke fremlagt en konkret plan for oprydningen.

Folketingets partier – herunder Venstre – har ad flere omgange stillet udvalgsspørgsmål og indkaldt den socialdemokratiske miljøminister i samråd for at lægge pres på regeringen. I juni 2020 pålagde Folketingets partier endda regeringen at arbejde for hurtigst muligt at finde nødvendig finansiering til oprydning af generationsforureningerne. Men regeringen har fortsat ikke fremlagt en plan.

– ”Regeringen har syltet oprydningen af generationsforureninger alt for længe. Folketingets øvrige partier har været tålmodige, men vi kan ikke vente på den nølende regering længere. Som det største oppositionsparti tager vi i Venstre ansvar, og derfor har vi nu fremsat et beslutningsforslag, hvor der afsættes 250 mio. kr. til at kickstarte oprydningen af generationsforureningerne”, siger Anni Matthiesen, det sydjyske folketingsmedlem fra Venstre i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon