Det underligste valg – anden del

Grindsted Kirke - Foto: René Lind Gammelmark

I går blev den anden valgforsamling afholdt i Grindsted Kirkehus. Aftenen forløb næsten på samme måde, som den første valgforsamling, bort set fra at Fredsvalgslisten med kandidaterne blev offentliggjort med følgende kandidater:

Kronen:
Leif Lund

Aktiv Kirke:
Thomas P. Jakobsen
Signe Dam
Birthe V. Riddersholm
Jens Christian Andersen
Gudmund Larsen

Grundtvigsk Liste:
Lone H. Ovesen
Hanne H. Ebbesen
Else Holme Bertelsen
Bente Dam Kristensen
Leo Bøgeholm Madsen
Niels Green-Hansen
Jørgen Beck-Nielsen

Fredsvalgslisten vil i den kommende periode arbejde ud fra den fælles Hensigtserklæring, som et Fredsudvalg og det nuværende menighedsråd har godkendt.

Fredsvalgslisten vil nu blive afleveret, og andre har ligeledes mulighed for at indlevere lister.

Valgproceduren fortsætter som følgende:
Den  13. oktober kl. 23.59: Seneste mulighed for indlevering af kandidatlister

Den 27. oktober kl. 19.00: Hvis der kun foreligger en kandidatliste, fx Fredsvalgslisten, aflyser Valgbestyrelsen afstemningen, og Fredsvalget er en realitet.

Den 17. november: Afstemningsvalg: hvis der er mere end en kandidatliste

Det underligste valg er i gang, og jeg håber, at vi får sammensat et menighedsråd, som vil styrke menighedsrådets fremtidige indsats og arbejdet for menighedens liv og vækst med udgangspunkt i et godt samarbejdsklima præget af åbenhed og redelighed på tværs af holdninger og overbevisninger.

På valgforsamlingen i går oplevede vi som menighedsråd, at der var flere borgere, som gav udtryk for deres individuelle holdninger i forhold til forskellige områder. Vi fik derfor drøftet forskellige emner, såsom kirkens økonomi, hvad er et hybridorgel, kirketidspunkter, biodiversitet på kirkegårdene, og hvordan kan kirken bidrage mere i forhold til bæredygtighed. Kan kaffe fx serveres i porcelænskopper fremfor plastikkrus, som jo belaster miljøet.

Holdninger var der mange af, og næstformand i menighedsrådet Thomas Jacobsen konkluderede, at mangfoldighed er fantastisk. I menighedsrådet forsøger vi, at tilgodese forskellige holdninger, og holdninger er ofte personlige og subjektive. Nogle foretrækker måske en mere klassisk kirkegård a la den gamle kirkegård i Grindsted, og andre glæder sig over de nye tiltag på Sdr. Kirkegård, hvor der tages hensyn til biodiversitet, og kirkegården får et mere naturligt look, hvor der også er plads til insektbo og pindsvinebo. Nogle borgere foretrækker at stå tidligt op og vil gerne tidligt i kirke, mens andre foretrækker senere gudstjenestetidspunkter. Nogle borgere foretrækker et hybridorgel fremfor et klokkespil osv.

Alt i alt er det ikke nemt at gøre alle tilfredse, men der arbejdes stadig ihærdigt på, at det lykkes at få både klokkespil og hybridorgel til Grindsted Kirke.

Efter valgforsamlingen blev der serveret kaffe og debatten fortsatte rundt omkring i salen i mindre grupper. Ikke alle er lige begejstrede for at ytre sig i større forsamlinger, og efterfølgende fik jeg følgende henvendelser som formand: ”Vi er altså nogle, som er glade for kirketidspunktet kl. 9.30.” (Dette var en kommentar til ønsket om senere gudstjenestetidspunkter omkring kl. 10.30). Derudover var der en kirkegænger, som trak på smilebåndet over, at han i avisen kunne læse, at nogle kirkegængere fremover kun vil kunne komme i kirke hver tredje søndag, når ”deres” præst holder gudstjeneste. Han fortalte, at han går i kirke og ikke til præst. Som formand må jeg indrømme, at han har en vigtig pointe. Vi har fire dygtige præster, som alle prædiker evangeliet. Præsterne repræsenterer selvfølgelig forskellige personligheder og holdninger, men det er jo fantastik, at vi er så privilegerede i Grindsted samt Nollund/Urup, at vi har fire præster; og jeg kan kun bakke Thomas Jakobsen op, når han siger: ”Længe leve mangfoldigheden” skriver Lone Ovesen i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.