Jørgen Fuglsang fejrer 40 år som selvstændig bager

Jørgen Fuglsang - Foto: René Lind Gammelmark

Den 30. september 2020 var det 40 år siden Jørgen Fuglsang sammen med hans kone Elsebeth åbnede bageri i Superland i Centrum, otte år efter han kom i lære som bager hos Uhrhøj Bageri i Vejle.

i 1986 købte parret bageriet i Tingparken, og de havde begge bagerier frem til 1989 da de valgte at hellige sig bageriet i Tingparken.

I den tid de havde begge bagerier, blev alle kagerne produceret i Tingparken, mens brødet blev produceret i bageriet ved Superland, der efter nogle år blev solgt til Droob.

Omkring år 2000 kom Fuglsangs Bageri med i Guldbager kæden, hvor Jørgen Fuglsang i dag har formandsposten.

Det er ikke en 37 timers arbejdsuge Jørgen har, men elsker sit arbejde og arbejder nok omkring 70-80 timer om ugen.

De første 30 år arbejdede Elsebeth også i butikken, men de seneste 10 år har hun været udearbejdende, og arbejder i Billund Lufthavn.

Er glad for at have nogle dedikerede medarbejdere
Jørgen holder normalt ca. fem ugers ferie hvert år, hvilket kun kan lade sig gøre fordi han har nogle stabile og ansvarsbevidste medarbejdere, hvoraf flere har været ansat i mange år. Der er i alt 32 medarbejdere, hvoraf den del af dem er ungarbejdere.

En typisk arbejdsdag starter kl. 3 om natten og i weekenderne starter den kl. 1. I løbet af formiddagen kører Jørgen hjem for at få en middagssøvn, og møder igen op i bageriet for at bruge tre-fire timer på planlægning og kontorarbejde.

Jørgen ville da gerne have tid til nogle flere ting i fritiden, men det er svært at nå.

Sammen med Elsebeth har han Line der er 33 år og mor til to piger,  og Jeppe der bliver 31 år den 20. oktober.

Generationsskifte
Når man spørger Jørgen om hvor længe han vil blive ved som selvstændig bager, får man et smil og svaret: om tre til fem år, hvis det skal være drømmescenariet, men vi er i fuld gang med at forberede virksomheden til et generationsskifte.

Faget ændrer sig
Jørgen Fuglsang kan se tilbage på 48 år som bager, i et fag der har ændret sig meget. Da han startede i lære var der runde og firkantede franskbrød, mens der senere kom de revolutionerende Spanske rundstykker.

I dag er der jo et kæmpe sortiment i specielle brød, kager mv. og hos Guldbageren går Jørgen meget op i  at alt skal være lavet håndværksmæssigt rigtigt, så resultatet er godt hver gang, og ikke bare industrifremstillet.

Jørgen Fuglsang foran butikken på Krogagervej – Foto: René Lind Gammelmark

Corona-sikker reception på fredag
På fredag fra  kl. 14 til 16 holder Jørgen Fuglsang en uformel reception, ude foran butikken på Krogagervej, hvor han byder på lidt lækkert til ganen. Alle er velkomne fortæller han, og jeg glæder mig til at sige tak til alle vores trofaste kunder. Vi ville gerne have holdt noget indendørs, men på grund af Covid-19 synes jeg ikke det var forsvarligt, så derfor bliver det foran butikken.

 

 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.