Besøgsrestriktioner på plejehjem i Billund Kommune

Foto: René Lind Gammelmark

Der vil i den kommende tid ikke være adgang for udefrakommende på plejehjem i Billund Kommune på grund af nye coronarestriktioner.

 

På baggrund af det nuværende smitteniveau af COVID-19 i Billund Kommune har Styrelsen for Patientsikkerhed påbudt, at der gældende fra fredag morgen 16. oktober indføres besøgsrestriktioner på samtlige plejehjem i kommunen. Det betyder, at beboerne på de omfattede plejehjem kun i begrænset omfang har mulighed for at få besøg.

 

Der er ikke tale om et direkte besøgsforbud, så modsat nedlukningen i foråret giver de nye restriktioner mulighed for, at hver beboer må vælge én nærmeste pårørende, som fortsat kan komme på besøg, men for eksempel vennekredse og foreninger kan midlertidig ikke få adgang.

 

”Det er på vores plejehjem, at vores allermest sårbare borgere bor. Så selvom det er ubelejligt for både beboere og pårørende, at vi igen er nødt til at lukke ned for aktivitetsniveauet på vores plejehjem, er det afgørende, at vi holder smitten ude. Heldigvis har vores plejepersonale masser af erfaringer fra foråret i, hvordan vi fastholder en så normal hverdag som muligt for beboerne,” siger Pia Mejborn, chef for Voksenstøtteområdet i Billund Kommune.

 

Restriktionerne gælder, indtil Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver dem.

 

Har man som pårørende spørgsmål, er man meget velkommen til at kontakte lederen på det plejehjem, hvor sit familiemedlem bor.

 

Fakta om restriktionerne

 

Besøgsrestriktionerne indebærer, at besøg som udgangspunkt skal foregå på udendørs arealer.

 

Besøg på indendørs arealer kan kun ske, hvis besøget er i forbindelse med en kritisk situation (det vil sige kritisk syg eller døende person), eller hvis den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren (det kan for eksempel være beboerens ægtefælle, faste samlevende, faste partner, mor, far, barn eller barnebarn).

 

En kritisk situation kan også være pårørendes besøg hos en voksen person med så stærk demens eller anden kognitiv funktionsnedsættelse, hvor besøg er så vigtig en del af hverdagen, at besøget ikke kan undværes. Dette afgøres i hvert tilfælde af ledelsen på det enkelte plejehjem.

 

Besøgsrestriktionerne gælder både kommunale og private plejehjem, plejeboliger, friplejeboliger og aflastningspladser.

 

Restriktionerne gælder også adgangen for gæster til eventuelle træningsfaciliteter, caféer og dagcentre, der ligger inde på plejehjemmet. Hvis man af kommunen er visiteret til at komme i f.eks. et dagcenter/daghjem og til spisning i cafeerne, er man dog ikke omfattet af besøgsrestriktionerne.

 

De midlertidige besøgsrestriktioner giver stadig beboere mulighed for at tage på besøg eller lignende uden for plejecentret. skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.