Kim Bildsøe Lassen signerer bøger hos Bog & Idé/Legekæden mandag eftermiddag

PR-FOTO

Mandag den 26. oktober kommer Kim Bildsøe Lassen til Bog & Idé/Legekæden i Grindsted for at signere bøger i tidsrummet fra kl. 12.30 til 13.00

I den anledning vil der være snacks til de fremmødte der ogs kan spare en 50,- på bogen der den 26. oktober bliver solgt for 249,95 skriver Bog & Idé/Legekæden i en pressemeddelelse.

BRITERNE OG BREXIT: En frontberetning

Om tre år med briterne i England, Skotland, Wales og Nordirland, om baggrunden for briternes udmelding af EU, og om hvordan det er gået siden brexitaftalen blev godkendt i januar 2020.

Kim Bildsøe Lassen og Divya Das blev udsendt til Storbritannien af henholdsvis DR og TV 2, efter briterne i 2016 havde stemt for brexit. En stor del af opgaven som korrespondenter var at dække vejen ud af EU for en af Danmarks nærmeste naboer – et folk, som vi i Danmark på mange måder føler os nært beslægtede med. De har begge brugt meget tid i parlamentsbygningen Westminster i London, men det har været lige så vigtigt for dem at dække brexit ved at rejse rundt i den britiske union og møde briter, der ikke nødvendigvis er politisk engageret: rebelske skotter, martrede nordirere, vrede fiskere, desillusionerede arbejdere, stolte adelige, frustrerede unge og undrende intellektuelle.

Briterne og brexit handler om englænderne, skotterne, waliserne og nordirerne og deres tanker om, hvorvidt landet skulle eller ikke skulle forblive i EU. Briternes selvforståelse, der bl.a. bunder i fortiden som imperium og landets indsats under Anden Verdenskrig påvirker synet på resten af Europa og EU, uanset om man bruger sin aften i en lille mørk lejlighed eller på et gods med lysekronen tændt.

I de år, der er gået, har vi som seere lært parlamentets speaker, John Bercow, at kende og set ham råbe ”Order! Order!”. Vi har hørt om brexiteers og remainers og om Labour og Det Konservative Parti, hvor Boris Johnson efterfulgte Theresa May. Her kommer vi med ind bag kulisserne til de briter, vi ikke normalt møder, og finder ud af, hvad det var, der fik briterne til at forlade EU, og hvordan det har været at skulle føre brexit ud i livet.

 

Om forfatterne:

Divya Das (f. 1978) er cand.scient. i geografi fra Københavns Universitet i 2003. Hun har arbejdet på DR som tv-meteorolog, og har siden 2006 været ansat på TV 2. Hun blev ansat som nyhedsvært på det nystartede TV 2 News, siden på Nyhederne og som europakorrespondent i London. I 2016 modtog hun prisen som Årets kvindelige nyhedsvært.

Kim Bildsøe Lassen (f. 1963) er journalist og har været ansat i DR siden 1998. Tidligere har han været ansat på TV2, Ekstra Bladet, Dagbladet Information og Månedsbladet Press. Kim Bildsøe Lassen har været korrespondent i Mellemøsten, USA og Storbritannien og har modtaget flere journalistiske priser.