Forsamlingsforbud sænkes fra 50 til 10 – og der bliver krav om brug af mundbind flere steder

Foto: Pixabay

Fredag aften kl. 18.30 havde Statsminister Mette Frederiksen indkaldt til pressemøde i forbindelse med COVID-19 situationen

PR-Foto, Socialdemokratiet

Forsamlingsforbud sænkes de næste fire uger
Forsamlingforbud sænkes fra 50 til 10 personer fra mandag, samtidig opfordrer regeringen befolkningen til at begrænse, hvor mange forskellige personer man er sammen med. Det gælder i det offentlige rum, men ikke i de private hjem.

Krav om mundbind udvides
Statsminister Mette Frederiksen(A) fortalte til aftenens pressemøde, at fra den 29. 0ktober vil der være krav om brug af mundbind som skal bæres i indendørs lokaler hvor der er offentlig adgang. Det er eksempelvis detailbutikkerne, biografer, hospitaler, kulturinstitutioner, ungdomsuddannelser m.fl.

Foto: Pixabay.com

Grænsekontrollen bliver skærpet
Frem til den 2. januar vil grænsekontrollen bliver skærpet fortalte statsminister Mette Frederiksen (A)

Kontakttallet steget til 1.2
Sundhedsminister Magnus Heunicke fortalte på pressemødet at kontakttallet er steget til 1.2

 

På Cornasmitte skriver de følgende:

Stigende smittetal nødvendiggør nye restriktioner

  • Vi har de seneste dage set et stigende antal smittede. Derfor har regeringen besluttet, at der på en række områder skal indføres nye restriktioner gældende fra 26. oktober 2020 til og med 2. januar 2021.
  • Statsminister Mette Frederiksen har på pressemødet fredag aften varslet en række restriktioner, der skal bidrage til at holde smitten under kontrol.
  • Det betyder bl.a., at der fra 29. oktober 2020 indføres krav om brug af mundbind, når der skal handles i detailhandlen, og et krav om delvis brug af mundbind på uddannelsesinstitutioner.
  • Der indføres en begrænsning på salg af alkohol i detailhandel og kiosker efter kl. 22.00, og samtidigt er der en klar opfordring til, at vi alle begrænser antallet personer, vi ses i sociale sammenhænge.
  • Samtidigt sænkes forsamlingsforbuddet til 10 personer, dog vil der gælde et maksimum på 50 personer ved begravelser. Det skærpede forsamlingsforbud gælder i fire uger frem fra 26. oktober 2020.