Galleri Sam holder Færø Expo #3 fra den 30. oktober til den 13. december 2020

Galleri Sam - PR-Foto

Tredje del af udstillingen Færø Expo 2020 åbner den 30. oktober og der vil være mullighed for at se den indtil den 13. december.

Udstillingen er åben hver fredag, lørdag og søndag fra kl. 13 til 17, samt efter aftale.

Galler i Sam skriver i pressemeddelelsen følgende:
Vi er glade for at vise nye værker af de to anerkendte færøske kunstnere Eyðun av Reyni og Amariel Norðoy. Eyðun av Reyni deltager med nye oliemalerier og Amariel Norðoy deltager med nye akryl/oliemalerier samt en række mixed media (akryl, akvarel, tusch, pastel.

Eyðun av Reyni – PR-Foto

Eyðun av Reyni (f. 1951) er uddannet på Det Kongelige Kunstakademi i København, hvor han læste ved professor Wilhelm Freddie. Eyðun dyrker vedvarende det koloristiske landskabsmaleri og farvernes rytmik er det bærende element. Det centrale tema i malerierne er bygden ved havet under det store fjeld, havet og skyerne. Malerierne er komponeret med stærke farver og store penselstrøg i et formsprog, der abstraherer fra motivet. Eyðun har udstillet og er repræsenteret på kunstmuseer og i private samlinger på Færøerne, i Danmark og i udlandet.

Eydun av Reyni – PR-Foto

Eydun av Reyni – PR-Foto

Eydun av Reyni – PR-Foto

Eydun av Reyni – PR-Foto

 

 

Amariel Norðoy – PR-Foto

Amariel Norðoy (f. 1945) er uddannet på Det Kongelige Kunstakademi i København, hvor han læste ved professorerne Robert Jacobsen, Sven Dalsgaard og Dan Sterup-Hansen. Amariel dyrker intenst et fast tema – motiverne finder han omkring havnen, hvor skibenes mørke masser og de flydende spejlsbilleders bølgende linjer skaber en temperamentsfuld, farvemættet helhed på ultramarinblåt og permanentgrønt. Hans naturbilleder er koloristiske, og farvespillet bruges abstrakt og undertiden dekorativt. Amariel har udstillet og er repræsenteret på kunstmuseer og i private samlinger på Færøerne, i Danmark og i udlandet.
Amariel Norðoy.

Amariel Nordoy – PR-Foto

Amariel Nordoy – PR-Foto

Amariel Nordoy – PR-Foto

Amariel Nordoy – PR-Foto

Udstillingen er åben hver fredag, lørdag og søndag kl. 13 – 17. Udstillingen åbnes desuden gerne efter aftale.
Vi overholder naturligvis diverse retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen – vi lukker et begrænset antal gæster ind ad gangen, vi har håndsprit osv.
Galleri Sam, Grenevej 23, 7190 Billund.