COVID-19 testcentret i Grindsted er nu i fuld gang

Foto: René Lind Gammelmark

Region Syddanmark har netop åbnet et nyt COVID-19 testcenter på Sydvestjysk Sygehus i Grindsted. Det er i de gamle lægevagtlokaler på Vesterbrogade 9 centret har til huse. Det tog kun 1½ time fra man kunne bestille tider til alle onsdagens tider var blevet booket. 

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Onsdag var der 100 der kunne blive testet, men fra i morgen kan der blive testet mellem 200 og 250 borgere pr.dag.

Det er Palle Christensen fra Ambulance syd der har stået for opstarten af testcentret i Grindsted. Det har taget ca. 1½ uge at få lokalerne klar til godkendelse. Han fortalte at samarbejdet med sygehusets tekniske afdeling har været rigtig godt, og de har hjulpet os på plads.

Der er lige nu 4 fuldtidsansatte medarbejdere der startede på Testcentret i Grindsted i mandags, og det er planen at der skal være 5 fuldtidsansatte på hvert af de nye testcentre. Personalet fra de mobile testcentre kan også komme og hjælpe hvis der bliver behov for det fortalte Allan Mose der er driftchef hos Ambulance Syd.

Foto: René Lind Gammelmark

Testcentret holder åbent på hverdage fra kl. 9 til 17 , men man skal huske at man skal have booket en testtid inden man kan komme og blive testet. Det gør man på coronaprover.dk

Når dagens testopgaver er færdige, vil en af de tre medarbejdere der er på arbejde køre dagens COVID-19 tests ned til det store testcenter i Esbjerg, hvor der kommer en bil fra Statens Serum Institut og kører dem til København.

Omkring den 1. december åbner der et nyt Vestdansk Testcenter i Skejby, der skal tage sig af at analysere de vestdanske prøver. Dermed vil analysekapaciteten komme op på omkring 95.000 om dagen fortalte Stephanie Lose, regionsrådsformand for Region Syddanmark.

Region Syddanmark råder over ialt 14 testbiler, hvoraf den to kører rundt og laver mobile tests, i stil med dem vi havde i Billund og Grindsted i et par uger, da smittetrykket her var ekstremt højt. De sidste 4 testbiler bliver brugt til at køre rundt og teste de borgere der er for syge til at komme ind til et testcenter.

På testcentret i Grindsted kan man i øjeblikket blive testet fra man er 12 år og opefter, men det er planen at man med tiden kan teste børn fra 5 år og opefter.

Foto: René Lind Gammelmark

Borgmester Ib Kristensen var yderst tilfreds med at der nu er en permanent mulighed for COVID-19 test i Billund Kommune og roste da også Region Syddanmark for den hjælp kommunen fik af de to testbiler da smittetallet i kommunen steg vildt.

Foto: Marianne Thorø

 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.