Månedens bog på bibliotekerne i Grindsted og Sdr.Omme

Foto: Pixabay

I november har  bibliotekerne i MAGION i Grindsted og i Sdr. Omme tre gode bøger klar som månedens bøger skriver Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Til min søster af Dy Plambeck

I Dy Plambecks nyeste roman møder vi søstrene Aya og Andrea, der sammen er på vej gennem Sverige for at komme til en konference, hvor Aya skal holde et foredrag om J.P. Jacobsens ungdomsveninde Anna. På turen får søstrene arbejdet sig igennem livets udfordringer og gamle traumer. Parallelt med historien lærer vi også den historiske person Anna at kende, og hendes historie flettes flot ind i de to søstres.

Dy Plambeck har skrevet romanen i sit sædvanlige direkte sprog. Der er udpenslede sex- og voldsscener, og beskrivelserne her er så grafiske at fortællingen til tider bliver noget barsk.

 

Den skjulte vestkyst af Stina Troldtoft Andresen

Titlen ”Den skjulte vestkyst” kan lyde lidt underlig, men den kommer af, at denne fine lille bog fortæller en masse historier fra den jyske vestkyst, som man ellers ikke lige falder over. Den starter helt tilbage i istiden, hvor Vesterhavet slet ikke fandtes, og der gik mammutter og andre kæmpedyr rundt, hvor vi bor nu. En anden spændende historie handler om den forsvundne kystby Sønderside i nærheden af Ho. Den var fuld af smuglere, fiskere og andet godtfolk, indtil den blev skyllet helt væk i en superstorm i 1600-tallet. Vi hører også om militærets og turismens store forandringer af landskabet. Bogen knytter sig til den ene af de tre flotte udstillinger i Tirpitz-museet men kan sagtens læses og kigges for sin egen skyld.

 

De magiske møgunger af Neil Patrick Harris

I den første bog om de Magiske møgunger møder vi drengen Carter, der flygter fra sin onkel og søger tilflugt i en lille landsby. Landsbyen besøges at en trup af troldmænd, som vil plyndre byen ved hjælp af magi. Carter slår sig sammen med en gruppe børn fra byen samt den lokale troldmand, og sammen går de til angreb på den onde bande.

De magiske møgunger er en god højtlæsningsbog for børn fra ca. 7 år og op.