Der er rekordmange medlemmer i foreningsfitnesscentrene i Billund Kommune

De nyeste tal fra Danmarks Statistik afslører, at medlemstallet i foreningsfitnesscentrene i Billund Kommune er det højeste i mindst fem år.

De seneste mange års kollektive fokus på at øge folkesundheden viser sig på forskellige måder. I Billund Kommune er en af de måder, hvorpå udviklingen viser sig, at foreningsfitnesscentrene ved seneste optælling havde rekordmange medlemmer.

Siden 2014 har Danmarks Statistik i samarbejde med DIF hvert år offentliggjort antallet af medlemmer i de lokale foreningsfitnesscentre i Billund Kommune, og i 2019 nåede antallet af medlemmer altså nye højder.

Hele 962 medlemmer lød medlemstallet på dette år, hvilket er 34 flere medlemmer end året forinden.

Covid-19 påvirker muligvis tallene fra 2020
Om nogle måneder frigives medlemstallene for 2020, og det ikke umuligt, at disse vil blive påvirket negativt af Covid-19’s hærgen.

I hvert fald afslører en anden statistik fra Danmarks Statistik, at der har været et fald i andelen af danskere, der har visiteret deres lokale fitnesscenter, siden Covid-19 blev en del af deres dagligdag.

I sidste kvartal af 2019 og første kvartal af 2020 var henholdsvis 27 og 28 % af danskerne forbi et fitnesscenter mindst en gang i løbet af tre måneder. I andet kvartal af 2020 var andelen faldet til 17 %.

Vi er ikke nødvendigvis blevet mindre aktive
Selvom færre danskere har besøgt deres lokale fitnesscenter, efter Covid-19 kom til landet, betyder det ikke nødvendigvis, at vi som folk er blevet mindre aktive.

Andre tal fra Danmarks Statistik afslører nemlig en stigning i antallet af danskere, der de seneste måneder har dyrket motion på egen hånd uden et betalt medlemskab. I andet kvartal af 2020 var det noget, som 63 % af danskerne havde gjort, hvilket var en stigning på 12 %-point i forhold til andelen af danskere, der havde gjort det i samme, i fjerde kvartal af 2019 og første kvartal af 2020.

Øget interesse for hjemmetræningsudstyr
At flere og flere danskere i de seneste måneder har holdt formen ved lige i hjemlige omgivelser er noget, som de har bemærket hos Fitnesshelp.dk, et netmedie, hvor man kan finde produktguides om alverdens hjemmetræningsudstyr.

– Alle vores besøgende kommer fra søgemaskinerne, og samtlige søgeordsanalyse-værktøjer afslører, at der siden den 11. marts, hvor Mette Frederiksen lukkede landet ned, har været markant flere søgninger på stort set ethvert ord relateret til hjemmetræning. Eksempelvis blev der søgt 33.000 gange på håndvægte i marts, mens der blot var lidt over 7.000 søgninger på selvsamme ord i februar, forklarer Jesper Nørskov Jensen, der er medindehaver af Fitnesshelp.dk.

– De ekstremt mange søgninger på ord relateret til hjemmetræning varede ved i tre måneders tid, hvorefter det stilnede lidt af. Dog er der stadigvæk flere søgninger på langt de fleste ord relateret til hjemmetræning end før Covid-19’s indtog, afslutter Jesper Nørskov Jensen i en pressemeddelelse.