MAGION får kommunegaranti på 10 millioner

Foto: René Lind Gammelmark

Den 6. september 2020 modtog Billund Kommune en ansøgning om en kommunegaranti på 10 millioner kroner fra MAGIONS bestyrelse.

Forud for byrådsmødet den 10. november havde personalet fra Økonomi og Personale stillet nogle uddybende spørgsmål i overensstemmelse med Billund Kommunes principper for garantistiftelse, som Billund Kommune også fik svar på.

Direktøren for Voksne og Stabe indstillede derfor at man gav MAGION den ansøgte garanti.

Formålet med kommunegarantien var at nedbringe de renter, MAGION betaler til deres realkreditinstitut LR. Alternativet for refinanciering hos LR ønskede MAGION, Billund Kommunes medvirken til, at der flyttes lån for 10 millioner kr. til KommuneKredit.

Siden MAGION’s åbning i 2012 har de betalt 11 millioner i renter og 14.7 millioner i afdrag på det prioritetslån de har. Gælden på lånet er ultimo 2019 26.5 millioner kr.

Ved en omlægning af lånet i LR, har MAGION beregnet en årlig besparelse på 400.000 kr. i renter.  Forudsætningen for denne rentebesparelse er at Billund Kommune gav en kommunegaranti på 10 millioner kr.

En anden årsdag til MAGIONS’s ansøgning om kommunegaranti er, at MAGION umiddelbart fra primo 2022, selv efter omlægning af lån, og opnåelse af rentebesparelse ved køb af fitnesscentret der er ejet af en privat virksomhed, står til at få en økonomisk udfordring på omkring 775.000 kr. årligt på grund af et bebudet og ret sikkert fald i sponsorindtægter.

MAGION arbejder på at mindske denne udfordring ved at sikre en forbedret indtjening, og via opnåelsen af en ny sponsoraftale. Det er dog sandsynligt at der kan laves en ny sponsoraftale, der kan mindske eller potentielt eliminere den ønkonomiske udfordring hos MAGION fra 2022 og fremefter. Størrelsen på den fremtidige sponsoraftale er dog endnu ukendt.

Kommunegarantien blev godkendt på byrådsmødet den 10. november 2020.