Ny app: Tip kommunen, når dit gadelys er gået ud

Foto: Billund Kommune

Med vinterens komme er der i de mørke timer igen lys i alle gadelamper i Billund Kommune. Eller sådan bør det i hvert fald være. Indimellem er det dog ikke kun de fastsatte tænde- og slukketider, men tekniske fejl som gør, at en af kommunens gader ligger mørk hen. Det skal appen ’BillundGadelys’ og borgernes hjælp lave om på.

 

Foto: Billund Kommune

Med lanceringen af BillundGadelys kan alle brugere af appen nemt og præcist indberette fejl og mangler, som de oplever, på kommunens gadelys. På den måde kan brugeren være med til at sikre, at Billund Kommune hurtigt modtager de nødvendige informationer om fejlen, armaturet, masten, skabet og kablerne, så de straks kan udbedre fejlen.

Indberet fejl og mangler på farten
”Appen kan hentes til både iOS og Android telefoner, og med den i hånden kan man i løbet af ganske kort tid tage et foto af lampen, angive dens placering og kort beskrive fejlen eller manglen. På den måde får vores leverandører helt automatisk den korrekte og nødvendige information, så de ved, præcis hvor de skal køre hen, og hvad de skal medbringe for at sikre lys i lampen,” siger Christian Iversen afdelingsleder for Park og Vej Drift i Billund Kommune.

I enkelte tilfælde kan der være behov for at få fejlmeldingen uddybet. Derfor vil alle, som indberetter en fejl eller mangel via appen, blive bedt om at oprette en bruger og angive kontaktinformationer.

Et vigtigt supplement til de løbende eftersyn
Hver anden måned. Så ofte bliver Billund Kommunes gadelamper efterset for at sikre, at alle kan færdes trygt og sikkert, når mørket bryder frem. Det til trods oplever borgere og besøgende fra tid til anden, at der er fejl og mangler på kommunens gadelys.

”Både mine medarbejdere og vores driftsoperatører gør et stort arbejde for at sikre, at gadelamperne i kommunen fungerer, som de skal. Men der er jo desværre ikke nogen systematik i, hvornår fejl og mangler opstår. Så selvom en gadelampe netop er blevet tilset, kan den sagtens være ude af funktion den efterfølgende dag. Derfor håber jeg, at kommunens borgere vil tage vel imod den nye app og hjælpe os med at sikre, at vi hurtigt får besked om fejl og mangler på gadebelysningen,” siger Christian Iversen.

FAKTA: 
Appen ’BillundGadelys’ kan downloades på:
iOS: https://apps.apple.com/app/id1534113752 
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.borgertip.billund 

Ønsker man ikke at benytte appen, så kan fejl og mangler på Billund Kommunes gadelamper også fortsat indberettes via deres hjemmeside http://billund.dk/gadebelysning. 

Tænde- og slukketider:
I perioden med vintertid (mellem 1. oktober og sidste weekend i marts) tænder alle gadelygter samtidig om aftenen. I tidsrummet kl. 23:00 til kl. 06:45 slukkes halvdelen af gadelygterne. Langs veje, der bliver belyst med LED-lys, vil alle lamper være tændte i tændingstiden.
I perioden med sommertid tændes kun halvdelen af gadelygterne og lyser hele natten, mens den anden halvdel forbliver slukkede i hele perioden. Langs veje, der bliver belyst med LED-lys, vil alle lamper være tændte i tændingstiden

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.