Julesangen “Det bedste ved Jul” rykkede i dag op på Dansktoppens 1. plads.

Lige nu kan du hjælpe den til endnu en topplacering med en sms til 1212. Send beskeden: dktop 1
Sangens debut på listens 2. plads sidste lørdag, blev i dag skiftet ud med Dansktoppens fornemste plads. Sangen ligger endda  nr. 1, foran kendte Dansktop sangere som Peter Vesth, Peter Ebberfeldt, kendt fra Spar 2, der i sin tid sang om “Byens Bedste bryster” og Torben Lendager, som jo b.la. også har skrevet melodien til  “Kære lille mormor” med Richard Ragnvald. 

 “Det bedste ved jul” og “Den knald røde  gummibåd”

Her de to sange noget til fælles ? 
Jo faktisk gik begge sange ind på Dansktoppen på datoen d. 14.nov., dog med lige nøjagtig med 50 års forskel. Birthe Kjærs røde gummibåd er fra 1970, og oprindelig en tysk melodi, der på originalsproget går under titlen “Er hat ein knallrotes gummiboot” , mens “Det bedste ved Jul” er pære dansk og er skrevet i Grindsted af  Bruno Jochumsen

 “Det bedste ved jul” debuterede på 2. pladsen, mens “Gummibåden” sjovt nok startede på 3. pladsen og aldrig fik en højere placering på Dansktoppen. Først nogle år senere blev sangen en af Birthe Kjærs største ørehængere. 

Et andet sammenfald ved  de 2 sange er også Ronnie Flyvbjerg Olesen, fra Filskov. Ronnie har som bekendt i mange år været kapelmester for Birthe Kjærs Feel Good Band, og har dermed spillet for til “Gummibåden” adskillede gange til festivals rundt omkring i hele landet. Og det er netop samme  Ronnie,  der har arrangeret “Det bedste ved Jul”, og han styrer  også flere af instrumenterne på det nye dansktopnummer. Det er 2 af Ronnies musikalske venner,  Tommy Thiel Rasmussen og Morten Husted, der sørger for vokalen. 

Vind en Julebuket fra Blume og en CD med alle Brunos Bedste Julesange:
På facebooksiden BRUNOs BEDSTE JULESANGE kan deltage i konkurrencen om en FLOT JULEBUKET købt hos  BLUME i GRINDSTED, samt et eksemplar af CDen BRUNOs BEDSTE JULESANGE. 

Gevinsterne bringes ud inden første søndag i advent skriver Bruno Jochumsen til Netavisen Grindsted

Vinderen bliver fundet og offentliggjort  SØNDAG den 22. nov. efter kl. 18.00 På https://www.facebook.com/BrunosBedsteJulesange/ hvis du går ind nu og gi’r siden et like,  popper opslaget med udtrækningen selv op. 

Lyt til sangen:
Lyt til sangen og se til musikvideoen lige her: https://youtu.be/e_T4-W-5RDU

 

Hvis det skal blive en god placering igen i næste uge for “Det bedste ved Jul” er der brug for sms stemmer. Støt sangen med en sms til dktop 1, til 1212 senest søndag d. 22. nov kl. 18.00. 

https://www.brunosbedstejulesange.dk

Bruno Jochumsen og Peter Steen i studiet hos DR i Næstved – Privatfoto

Sådan lød det da Bruno var gæst  i Dansktopstudiet : https://www.dr.dk/radio/p5/dansktoppen/dansktoppen-2019-11-09#!00:12:25

Bruno Jochumsen – Privatfoto

 

“Det bedste ved jul “  handler om Julemanden. På fotoet får Bruno sig en lille snak med Julemanden, inden sidstnævnte flyver afsted med sine rensdyr