Månedens bog på bibliotekerne i Billund og Vorbasse – December 2020

Foto: Pixabay

Månedens bog på Billund Bibliotekerne

I december har vi på bibliotekerne i Billund og Vorbasse tre gode bøger klar som månedens bøger skriver Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Skabt for dig af Louise O’Neill

Skabt for dig er en moderne science fiction roman. I denne verden er mænd altdominerende og kvinder skabes kunstigt og er kun til for at tilfredsstille manden. Piger vokser op på en kostskole, hvor de lærer hvordan kvinder skal være. De bliver bedømt på point, og for dem handler hele deres liv om at stræbe efter flere point. Hvis pigerne træder udenfor og begynder at sætte spørgsmålstegn ved systemet forsvinder de, uden at de andre piger ved hvad der sker med dem. Skabt for dig følger freida (navnet er med lille, da alle piger og kvinder omtales med lille forbogstav) er en af de kunstige piger, som glæder sig til at fylde 16, for så kommer ceremonien, hvor årets unge mænd vælger deres koner. freida er ikke blandt de øverste piger, men hun bliver smukkere og dygtigere som tiden går.

Skabt for dig er en kreativt skrevet roman. Den henvender sig til den voksne læser, men kan bestemt også anbefales til den store teenager.

100 myter om mad af Sara Juul Østergaard og Marianne Zangenberg Lynggaard

Denne lille bog er sjov at læse, og samtidig bliver man klogere på mangt og meget inden for mad og ernæring. De 100 påstande om hvad der er rigtigt og forkert på madområdet bliver behandlet af to fagfolk, der underviser på sundheds- og læreruddannelserne.

Det er ikke myter det hele, men meget af hvad mor lærte os viser sig ikke at holde vand.

Må man ikke spise rå hyldebær? Må man bruge øldåser og urtepotter til at lave grillmad? Skal der ikke salt i kogevandet til kartoffelmos? Kan mad ikke spises efter ”bedst før” datoen? Indeholder plantemælk det samme som komælk?  –  Nogle af spørgsmålene er faktisk vigtige for vores sundhed, men for en del af de andre kan man jo bare fortsætte med at gøre det, som mor lærte os, selv om det måske hverken gør fra eller til.

Der er en løve på biblioteket af Dave Skinner

Lille søde artige Lilly ligner en rigtig god pige med sine fregner og smilehuller. Men i virkeligheden er hun en lille vildbasse, som elsker fart og ballade. Hun får bildt bibliotekaren ind, at der er en løve på biblioteket, og mens biblioteket bliver evakueret og dyrlæge og politi bliver tilkaldt, står Lilly og morer sig. Lilly gentager succesen flere gang, men da der så til sidst er en ægte løve på biblioteket, er der ingen der tror på hende.

”Der er en løve på biblioteket” er en moderne Peter og ulven,  og det er en sjov lille billedbog for de mindste.