Penge fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse er på vej til Billund og Vejen

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Af Leif Christensen, Migogvejen.dk

UdviklingVejen modtager nu 1,163 mio. kr. i støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, fortæller folketingsmedlem, Troels Ravn (S), til migogvejen.

I alt støtter bestyrelsen 11 lokale projekter på tværs af landet. Formålet er at styrke lokalområders erhvervsliv med udgangspunkt i stedbundne udfordringer og potentialer.

– UdviklingVejen har søgt om støtte til projektet »Spinoff som vejen til nye vækstmuligheder«, som har til formål at øge jobskabelse, innovation og etableringsrate i Vejen Kommune og Billund Kommune, fortæller Troels Ravn.

Det skal ske ved at øge antallet af spinoffs fra virksomheder fra to til syv per år. Indsatsen rettes mod 90 virksomheder og vil føre til i alt 15 nye spinoffs i projektperioden.

Der skal desuden identificeres iværksættertalenter samt laves en database til spinoff- og iværksætter-match. De gode resultater skal kommunikeres ud til 1000 erhvervsledere.

Troels Ravn glæder sig over, at UdviklingVejen er blandt de udvalgte projekter:

– Lokale erhvervsinitiativer er helt afgørende for udvikling og arbejdspladser i hele landet. Derfor er det vigtigt, at vi støtter en erhvervsforening som UdviklingVejen, som gør en stor positiv forskel i vores lokalområde. I sidste ende handler det også om at skabe en bedre balance mellem land og by, lyder det fra Troels Ravn.

Troels Ravn – Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Fakta om indsatserne:

• Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse lancerede i juni de to indsatser Lokale Erhvervspotentialer og Lokale Erhvervspotentialer: Stærkere SMV’er på Sjælland og øerne.
• Bestyrelsen har på sit møde 5. november besluttet at støtte 11 lokale initiativer.
• Projekterne modtager hver mellem 750.000 kr. og 35 mio. kr.
• I alt modtager projekterne 53 mio. kr., hvoraf 30 mio. kr. kommer fra EU’s Regionalfond, mens 23 mio. kr. er fra de decentrale erhvervsfremmemidler, der er afsat via finansloven