6b. fra BillundSkolen vandt Smart Parat Svar konkurrencen

6. b fra BillundSkolen vandt Smart Parat Svar konkurrencen - PR-Foto

Så er Smart-Parat Svar konkurrencen afviklet, og vinderen blev 6.b. fra BillundSkolen der ikke uden grund kalder sig Team BigBrain.

6.b går nu videre til den regionale runde, hvor der skal dystes om en plads i den store finale. Den klasse, der vinder i finalen, kan derefter kalde sig Danmarks klogeste 6. klasse.

Konkurrencen blev for første gang afviklet digitalt pga. coronarestriktioner, og alt forløb heldigvis helt uden problemer på Billund Bibliotekerne.

  1. A, 6.B og 6. D deltog fra Billundskolen, og 6. C deltog fra Lynghedeskolen.

Deltagerne var alle virkelig dygtige, så det var med ganske få point, 6.b fra BillundSkolen løb med sejren.

De tre 6. klasser fra Vestre Skole meldte fra så de deltog ikke i konkurrencen.

Kampen om den endelige titel (Danmarks klogeste 6. klasse) og en præmie på 10.000 kroner udspiller sig onsdag den 3. februar 2021 via livestream på YouTube skriver Billund Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

 

Baggrund

”Smart Parat Svar” er en national læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005. Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeÅger – og viser, at det er sejt at være klog!

”Smart Parat Svar” er oprindeligt udviklet af Gentofte Bibliotekerne, og drives i dag af Aalborg Bibliotekerne i tæt samarbejde med landets biblioteker. ”Smart Parat Svar” er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.