Se de mange billeder: der var Jul på Karensminde i weekenden

Foto: Anette Sofia Svejstrup

 Det var ikke det traditionelle julemarked der i weekenden den 5. og 6. december 2020 blev afholdt på Karensminde ved Grindsted.

På grund af Corona situationen var der nemlig en hel del ting der var anderledes end det plejer, derfor måtte det heller ikke kaldes julemarked, så titlen på arrangementet var derfor Jul på Karensminde

Men med Corona sikre tiltag, så var der alligevel hyggelig og god stemning hvor man på gårdspladsen kunne købe dekorationer, juletræer, pølser samt hjemmelavede æbleskiver/klejner med gløgg.

Hestevognen kørte med publikum (hestene var pyntet pænt op med julehue), og man kunne også komme over i udstillingsbygningen hvor man kunne se den nye udstilling: Spor af besættelsen.

I stuehuset var der pyntet fint op til jul, og i udbygningerne var der som sædvanligt tombola med masser af præmier.

Der var ikke boder i laden som der plejer, men der var mulighed for at købe æbleskiver og gløgg mv.

Der var også mulighed for at købe nogle af de mange ting der i løbet af året bliver produceret på Karensminde, både Rabarbermarmelade, Æblegele, Ribsgele, Solbærsylteøj, Paradisæblegele, Syltede græskar med vanilje, Brombær, Stikkelsbærsyltetøj samt Karensminde Ale og kartofler, det var bare spredt ud på flere forskellige steder hvor man så i portene kunne handle.

Både træværkstedet og smedjen var åbent.

Elna Sørensen fortæller til Netavisen Grindsted at hun vurderer at der har været knapt halvt så mange som der plejer at være til et almindeligt julemarked på Karensminde, og hun håber på at det til næste år vil være  muligt at afholde et traditionelt julemarked på Karensminde.  Det har været et par hyggelige dage, selvom der ikke har været så mange som der plejer fortæller hun.

 

Klik på billederne i galleriet her under for at se dem i stor størrelse (PC)