Daginstitutionen Børnenes Univers Grindsted Vest vandt 10.000 kr.

Foto: Marianne Thorø

I uge 38 har Rådet for Bedre Hygiejne haft rådets årlige kampagne “Hygiejneugen”. Børnenes Univers Grindsted Vest har i denne uge deltaget i en konkurrence som rådet havde udskrevet.

I år handlede emnet om god mundhygiejne, målrettet børn og forældre i børnehaver, samt 0-3 klasser. Her har børnene blandt andet øvet sig i at børste tænder ved hjælp af en app” Doktor Universe”, samt skabt en tandbørste med genbrugsmaterialer.

I en vandflaske inde i tandbørsten er der glimmer og De Tre Bukke Bruse – og eventyret oplæses endda i en kort version på en tilhørende højttaler. Eventyret varer præcis to minutter – som jo er den tid vi skal bruge på at børste tænder. Noget som de kreative børn i institutionen på Langelandsvej har helt styr på. skriver Billund Online.

En dommerkomité har efterfølgende kåret Børnenes Univers Grindsted Vest som vinder af konkurrencen, der udløser en præmie på 10.000 kr, samt tandbørster og tandpasta til alle børnene.

For at markere det, var der onsdag den 9. december 2020 kl. 10.15 repræsentanter fra Hygiejneugen på besøg i Børnenes Univers Grindsted Vest, og de havde både præmien samt tandbørster og tandpasta med.