Corona-krise og færre turister koster stigning i vandpriserne

Turisme fylder rigtig meget i Billund Kommune, og derfor slår corona-krisen ekstra hårdt for hele området – også for borgernes eget forsyningsselskab. Færre turister hos både lufthavnen, de store attraktioner og hotellerne betyder et langt lavere vandforbrug, så Billund Vand & Energi ender med væsentligt lavere indtægter fra vand og spildevand i 2020.

I mere normale tider giver de mange turister et stort og vigtigt bidrag til driften. Men det store fald i indtægterne for 2020 er nu en realitet, og situationen forventes ikke at blive fuldt normal igen i 2021. Derfor er Billund Vand & Energi nødsaget til at hæve spildevandsprisen i 2021 med 3,- kr. per kbm, hvilket svarer til en årlig prisstigning på 3-400,- kr. for en typisk privat husstand.

“Vi har gjort alt, hvad vi overhovedet kunne gøre internt for at tilpasse vores økonomi med ekstra besparelser og udskudte investeringer, hvor det er muligt. Men det er et voldsomt fald i indtægterne, der kom meget hurtigt og uventet for alle, så der er desværre ingen vej udenom en prisstigning,” forklarer adm. direktør Ole P. Johnsen fra Billund Vand & Energi.

“Vores lokale turistbranche er selvfølgelig meget hårdere ramt end os, og vi har i normale tider en meget sund økonomi. Men vi er nok det vandselskab i Danmark, der har størst nedgang, fordi turismen fylder så meget. Normalt tænker man ikke så meget over det, men turisterne spytter rigtigt godt i vores kasse og hjælper med at betale de løbende investeringer i at blive endnu mere effektive.”

Prisstigningen ventes godkendt af Billund Kommune – der ejer Billund Vand & Energi – med direkte afsæt i coronakrisen. Derfor arbejder selskabet også på at kunne sænke vandpriserne igen.

“Vi er tvunget til det her på grund af coronakrisen. Så det er vores helt klare mål at annullere prisstigningen, når turisterne og den normale efterspørgsel kommer igen,” fastslår Ole P. Johnsen i en pressemeddelelse.

“Det kommer nok desværre til at trække ud, som verden ser ud lige nu. Foreløbig har vi for 2021 budgetteret med en lokal turisme på det halve niveau af et normalår. Samtidig er vi også nødt til
at prioritere nødvendige projekter for klimatilpasning, f.eks. oprensning og trimning af søen i Billund, der fungerer som regnvandsbassin.” 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.