Rotary Grindsted har doneret 3.000 kr til Café Jydepotten

Niels Christensen (tv)fra Café Jytdepotten og Søren Bonde (th) fra Rotary Grindsted - Foto: René Lind Gammelmark

Torsdag formiddag kom Søren Bonde fra Rotary i Grindsted om til Café Jydepotten på Borgergade i Grindsted.

 Rotary Grindsted har taget initiativ til at man uddeler en donation til en person eller organisation, der har vist en eller anden form for speciel indsats eller gør noget specielt for lokalsamfundet.

Den første der modtager donationen er Niels Christensen fra Café Jydepotten. Begrundelsen for at det skal være Niels Christensen er, at han og de øvrige i Café Jydepotten gør et kolossalt stykke arbejde for de mennesker der kommer i Caféen. De har det svært og Søren Bonde fra Rotary Grindsted fortæller, at ved at se hvad de gør, både i forbindelse med jul og andre højtider, er betyder det meget for de mennesker, der i forvejen har en svær tilværelse.

“Skulderklappet” eller donationen er på 3.000 kr.  som skal bruges til julearrangementet. Vi vil på den måde takke Niels og de andre i Café Jydepotten for deres store indsats.

Niels Christensen fortalte at man i Café Jydepotten uddelere 40 julekasser hvert år til en værdi af over 500,- kr (afhængig af hvor mange personer der er i familien der skal  have den enkelte julekasse), for en julekasse til en enlig skal jo ikke indeholde lige så meget mad som den til en familie på 6 personer fortæller han. I år bliver julekasserne udleveret den 18. december fra middag og frem. 

Indholdet i kasserne er gedigen mad, som f.eks. en flæskesteg (der er ikke fjerkræ), dog får de muslimske modtagere fjerkræ af en eller anden art. Ud over kødet er der kartofler og andet der hører sig til en julemenu.

Man kan ikke søge om at få en julekasse, for det er noget man i Café Jydepotten vurderer hvem der skal have. De andre organisationer der uddeler julekasser har andre kriterier for hvem de må give til, men hos Café Jydepotten kigger vi ikke på om familien har børn der er 17½ år eller om de er 18½ år fortæller Niels Christensen.

Rotary får senere besøg af Niels Christensen fra Café Jydepotten
Da Søren Bonde var forbi Café Jydepotten torsdag formiddag, inviterede han Niels til en Rotary medlemsaften, hvor Niels skal fortælle om hvad der egentlig foregår på Café Jydepotten, for der er mange flere ting i gang end man lige umiddelbart kan se. Det vil ske på et senere tidspunkt når Corona-situationen gør at man igen kan samles.