Giv din nabo den bedste julegave

Foto: Holger Kraft - Pixabay.com

Ingen ved præcis, hvordan julen i år kommer til at se ud, men den kommer nok til at involvere mere afstand og håndsprit end normalt. Selvom det er forebyggelse af coronasmitte, der fylder mest her op til jul, skal man ikke glemme også at sikre sig mod indbrud, hvis man er væk hjemmefra i højtiden. Her er Nabohjælp et vigtigt redskab – og måske den bedste gave du kan give din nabo.

Det er nemt og effektivt,” siger Elisabeth Hartlev fra Viby, som er nabohjælper. Hun opfordrer til, at så mange som muligt bliver del af Nabohjælp, downloader appen og bidrager til at forebygge indbrud hos naboerne hen over julen.

“Det handler om at have en afslappet jul, hvor man ikke skal bekymre sig om indbrud, mens man er væk hjemmefra. Som nabohjælper holder man øje med hinandens huse, når nogen skal væk i julen, og bruger Nabohjælps app til at holde hinanden orienteret. Man sørger for at naboernes huse ser beboede ud. Det kan fx være ved at parkere biler i de tomme indkørsler, fylde affald i skraldespandene og tømme postkasserne”, siger Elisabeth Hartlev, som er en af landets 200.000 nabohjælpere.

To ud af tre tyve har oplevet at blive afbrudt af naboer. Det viser en undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden, som står bag Nabohjælp. Nabohjælp er altså et effektivt redskab mod ubudne gæster. Indbrudstyve vil helst kunne færdes og arbejde uden at blive opdaget. Derfor kan et stærkt sammenhold i bebyggelsen eller på villavejen, hvor man sammen holder øje med ting, der virker mistænkelige, være med til at forebygge indbrud skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Simple ting som at hilse på de folk, man møder på vejen, kan være med til at afskrække en indbrudstyv, der er ude og lede efter det næste sted, han skal begå et indbrud. Og hvis du skal væk i juledagene, så fortæl det til dine naboer og bed dem om at holde øje med huset, mens du er væk. I Nabohjælps app kan du invitere udvalgte nabohjælpere til feriehjælp, og så får I automatisk påmindelser om at snyde tyven til at tro, at der er nogen hjemme i jeres tomme huse. 

Nabohjælps app kan downloades i iTunes og Google Play. 

Gode råd mod indbrud 

1.Bliv nabohjælper 
2.Tænd lys ude og trim hækken 
3. Gør det svært at bryde ind 
4. Ring 114 ved mistanke om indbrud

Få flere gode råd på  www.nabohjaelp.dk  

Indbrudstal d. 23. december 2020

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.