Husk afstanden nytårsaften – også når der skydes af

Foto: René Lind Gammelmark

Det er ikke kun nytårskrudtet, du skal huske at holde afstand til i år, når der skydes af. Med forhøjede smittetal og restriktioner for at forhindre smittespredning skal du også huske at holde afstand til de mennesker, der er omkring dig skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Heller ikke nytåret bliver helt, som det plejer i år, hvor vi fortsat må tage ansvar for, at COVID-19 ikke får lov at få endnu bedre fat, end det allerede har. 

Afstand, mundbind, håndsprit, lukket natteliv rundt om i byerne og forsamlingsforbud på mere end 10 personer er nogle af de redskaber, der er taget i brug for at undgå smittespredning. Og selvom forsamlingsforbuddet ikke gælder hjemme i privaten, så er anbefalingen også at følge det her. 

Derfor er det ikke lige i år, du skal proppe huset med gæster fra nær og fjern, og heller ikke i år du skal sidde tæt med dine gæster, fyre krudt af i større grupper eller dele krammere ud til gæsterne, når I springer ind i det nye år. 

’Det er uden tvivl en hård tid for mange, når vi må give køb på mange af de traditioner, som er forbundet med vores store højtider – først juletiden, som vi netop er kommet igennem – og nu også i forhold til nytårsaften, som venter os om et par dage,’ udtaler politidirektør Jørgen Abrahamsen fra Sydøstjyllands Politi og tilføjer: ’Men det er vigtigt, at vi ikke giver op og giver lods, nu hvor vi kan se lyset forude, og vi har holdt godt ud så længe. Når I skal skyde nytåret ind, så husk, at forsamlingsforbuddet gælder lige uden for jeres hoveddør. Lad være med, som I måske plejer, at samles fra hele villavejen for at skyde nytåret ind sammen eller at samles på en offentlig plads i byen. Spred jer i mindre grupper, og hold jer til jeres egne gæster – og med afstand til hinanden, så hjælper I med, at smittespredningen ikke eskalerer.’

Sydøstjyllands Politi til stede nytårsaften
Sydøstjyllands Politi vil nytårsaften og nat også være synlige i politikredsen, der hvor man plejer at samles Nytårsaften. Det kan være på villaveje, på gader, ved byens rådhus og i offentlige parker og pladser. Vi kommer for at sikre, at forsamlingsforbuddet overholdes i det offentlige rum. 

’Vi gør det ikke for at genere nogen, og det er bestemt ikke, fordi vi ønsker at være lyseslukkere, når vi kommer forbi for at sikre, at der ikke står for mange personer samlet på et område. Vi gør det på grund af smittefaren ved at stå for tæt og for mange samlet på et sted, og fordi det er vores opgave som politi at sikre, at det ikke sker,’ forklarer Jørgen Abrahamsen og understreger: 

’Det er vores erfaring, at borgerne hidtil har været rigtig gode til at følge retningslinjerne, og at de generelt har bakket op om de anbefalinger, der er sat i værk for at holde smittespredningen nede, og det skal de have stor tak for. Vores håb og forventning er også, at borgerne i Sydøstjyllands politikreds vil fortsætte denne adfærd og derfor vil tage dette ansvar på sig nytårsaften.’ 

’Jeg vil lige for god ordens skyld tilføje: Husk nu, at straffen for at skyde med fyrværkeri mod personer, herunder brand – og politifolk, netop er blevet skærpet alvorligt. Lad være med det!’, slutter Politidirektør Jørgen Abrahamsen.
  
Sydøstjyllands Politi ønsker et godt og fredeligt nytår til alle skriver de i pressemeddelelsen.