Preben har givet blod 100 gange

Børge Nielsen til venstre og 100 gange jubilar Preben Jensen i Blodbussen i Grindsted - Privatfoto

Preben Jensen fra Hejnsvig har givet 50 liter blod på de i alt 100 tapninger han har fået lavet som bloddonor.  Han fik et glas champagne i blodbussen efter han havde givet blod for 100. gang onsdag den 30. december 2020.

Han startede som bloddoner mens han var ansat i Jysk Landbrugsrådgivning (der den gang hed Regnskabskontoret for Landbrug)  sidst i 1970’erne på Vestergade, hvor der var nogle enkelte bloddonorer, som ved at være vedholdende fik overbevist sine kolleger om at de alle burde blive bloddonere. Det førte til at der var knapt 20 der meldte sig som donor af en gang. Preben Jensen husker at det var dengang Falck kom og hentede donorerne, og da der var så mange, så hentede de en hel busfuld, der blev kørt ned på sygehuset i Grindsted for at blive tappet, og bagefter blev de kørt tilbage til arbejdspladsen.

I dag arbejder han på Sagro i Billund og derfor er det i Billund han bliver tappet. Da man startede op med blodbussen var der to holdepladser i Billund, det ene var ved Sagro, mens det andet var ved LEGO. I dag er der kun holdepladsen ved LEGO.

 

 

 

 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.