Udbud på 100.000 daglige hurtigtest frem til april 2021

PR-Foto

Regeringen og regionerne oprettede onsdag et udbud, der skal sikre 100.000 daglige hurtigtest frem til udgangen af april 2021. Det er private virksomheder, der kan byde ind på opgaven. Det er forventningen, at mindst 60 procent af kapaciteten af hurtigtest skal være mobil fra februar.

Hurtigtest forbliver et supplement til den eksisterende smitteopsporing – foreløbigt til udgangen af april 2021.

Det står klart, efter regeringen og regionerne nu har oprettet et udbud, hvor private virksomheder kan byde ind på opgaven, der samlet set løber op på 100.000 daglige hurtigtest.

Udbuddet vil være fra starten af februar til udgangen af april 2021. Det er samtidigt besluttet at forlænge aftalerne med de fire private leverandører, der i dag leverer 100.000 hurtigtest, indtil 1. februar. Aftalerne bliver dermed forlænget til og med januar 2021, indtil det kommende udbud vil tage over.

Forventningen til de 100.000 daglige hurtigtest, der skal udbydes fra februar, er, at mindst 60 procent af kapaciteten skal være mobil. Det er regionerne, der vil have ansvaret for at koordinere det mobile udbud af hurtigtest på tværs af landet, der vil følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger.
 
“Hurtigtest har allerede vist at sig at være en meget effektiv måde at opdage nye tilfælde af smittede på, og derfor er jeg glad for, at vi nu forlænger aftalerne med de private virksomheder. Ligesom jeg er glad for, at vi med det kommende udbud sikrer, at mindst 60 procent af kapaciteten af hurtigtest på sigt bliver mobil, så vi i højere grad kan foretage hurtigtest på for eksempel plejehjem og uddannelsesinstitutioner, siger Stephanie Lose,” formand for Danske Regioner.
 
”Det er altafgørende, at vi hurtigt kan opdage og stoppe nye smitteudbrud. Udbuddet på 100.000 daglige private hurtigtest skal gøre indsatsen med hurtigtest mere mobil. Plejepersonalet skal blandt andet kunne få foretaget en hurtigtest for at forhindre, at ny smitte bliver bragt ind på plejehjemmene inden, at alle i denne sårbare gruppe er vaccineret. Det er et supplement til den offentlige testindsats, der fortsat er grundstammen i smittekontrollen,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke

De kommende aftaler med private virksomheder vil også indgå i smitteopsporingen, og både positive og negative resultater på test bliver indberettet til sundhedsmyndighederne.
 
I første omgang har hurtigtest været udbudt som et supplement til PCR-test i TestCenter Danmark. Fremadrettet vil hurtigtest løbende blive implementeret som screeningsværktøj i andre grupper i tråd med Sundhedsstyrelsens anbefalinger.
 
Det er fortsat anbefalingen, at personer med symptomer på COVID-19 og nære kontakter til smittede bliver testet med en PCR-test i TestCenter Danmark skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.