Besøgsforbud ophæves på Hejnsvig Plejecenter

Styrelsen for Patientsikkerhed har med effekt fra 4. januar ophævet besøgsforbuddet på Hejnsvig Plejecenter.

Besøgsforbuddet blev pålagt den 24. december, efter flere beboere og ansatte var blevet testet positiv for COVID-19.

Den seneste testrunde har vist, at der ikke længere er beboere eller ansatte, som er smittet med COVID-19, og derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed ophævet forbuddet. 

Styrelsen fastholder dog besøgsrestriktionerne, som siden midten af oktober har været på plejecentret i lighed med alle øvrige plejecentre i Billund Kommune skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

I praksis betyder det derfor, at pårørende nu igen frit kan besøge beboere på udendørs arealer, og at hver beboer frit kan modtage besøg indendørs fra tre udvalgte pårørende. Besøgsrestriktionerne giver desuden stadig mulighed for ubegrænsede besøg i kritiske situationer (det vil for eksempel sige hos kritisk syg eller døende person).