Industrikæmper i stærk appel om beslutning for Ny Midtjysk Motorvej

En lang række store virksomheder og organisationer i stærk fælles appel om langsigtet løsning for Jyllands-korridoren – erhvervslivet beder om politisk handlekraft i de kommende forhandlinger om infrastruktur – appellen får varm opbakning fra både Dansk Metal og Dansk Industri i ny infobrochure fra Hærvejskomitéen – flere års analysearbejde og en meget klar indstilling fra Vejdirektoratet lægger en solid bund for den politiske beslutning skriver de i en pressemeddelelse.

 

“Det handler om vores fælles fremtid,” lyder det i forordet til en fælles appel om Ny Midtjysk Motorvej fra en række store danske industri- og handelsvirksomheder.

De optræder i en ny infobrochure fra Hærvejskomitéen med erhvervslokomotiver som Arla, Bestseller, Danfoss, Danish Crown, Grundfos og Jysk i spidsen sammen med de to store organisationer Dansk Metal og Dansk Industri. Sammen med en række andre store virksomheder i det midtjyske industribånd beder de nu om en politisk afklaring.

Det fælles budskab fra de mange virksomheder er klart: Der er brug for en langsigtet løsning for Jyllands-korridoren, så logistikken og adgangen til arbejdskraft ikke sander til i dårlig infrastruktur og trængsel på motorvej E45. Det gælder f.eks. for Grundfos, der fortsat gerne vil udvikle sig fra sin base med hovedsædet i Bjerringbro.

“Det kræver, at vi fortsat kan tiltrække højtuddannet arbejdskraft og levere vores varer. Her spiller bedre infrastruktur en meget væsentlig rolle – både for rekruttering og for fysisk transport af varer via en ny midtjysk motorvej,” siger adm. direktør for Grundfos, Poul Due Jensen, i brochuren.

 

Set fra arbejdstagernes side er der også brug for bedre infrastruktur i det midtjyske.
“Bygger man Hærvejsmotorvejen, kan man være med til at lette trængslen på E45 og på den måde spare danskerne for tusindvis af ventetimer hver dag. Hvert sekund, mine medlemmer spilder på at holde i kø, kunne de bruge på alt muligt andet, f.eks. at være på arbejde, efteruddannelse eller sammen med deres familie,” siger formand for Dansk Metal, Claus Jensen.

 

I november kom Vejdirektoratet med en meget klar anbefaling til både selve projektet og linjeføringen for den sydlige del efter to års analysearbejde og to høringsrunder.
“Det saglige beslutningsgrundlag er meget solidt, samfundsøkonomien er rigtig god, og nu forventer virksomhederne at se politisk handlekraft,” påpeger Poul Andersen, formand for Hærvejskomitéen og medlem af regionsrådet for Region Syddanmark.

 

Hent Vejdirektoratets indstilling til Ny Midtjysk Motorvej

Hent den nye infobrochure og læs mere på Hærvejsmotorvej.nu

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.