Region Syddanmark: Vi har vaccineret på alle plejehjem senest fredag

COVDI-19 Vacciner - Foto: René Lind Gammelmark

På fredag vil Region Syddanmark være færdig med at vaccinere borgerne på regionens plejehjem – i første omgang. Det skulle gerne give tryghed til nogle af de mest sårbare syddanske borgere.

 
Lige siden den første vaccine mod coronavirus landede i Odense 27. december, har der været arbejdet målrettet på at vaccinere beboere på plejehjemmene rundt om i regionen så hurtigt som overhovedet muligt.  
 
Regionsrådsformand Stephanie Lose, (V), Region Syddanmark, følger vaccinationsarbejdet tæt og udtaler:
 
– I dag bruger vi de sidste af de 11.700 vacciner, vi fik i første sending, og samtidig er den næste leverance på 11.700 vacciner landet, så vi kan gå i gang med at vaccinere med dem i morgen. Så det går stærkt, og vi forventer, at vi har vaccineret alle de plejehjemsbeboere her i regionen, som ønsker det, senest på fredag. 
 

Plejehjem tager godt imod vaccine

Og plejehjemsbeboerne på regionens 234 plejecentre har taget godt imod vaccinen. Således lyder meldingerne, at godt 93 procent af beboerne tager imod tilbuddet om at lade sig vaccinere mod coronavirus.
 
– Vaccinen kan forhåbentlig være med til at give vores ældre medborgere noget af den livskvalitet tilbage, som coronaen har stjålet fra dem i alt for lang tid. Så jeg er glad for, at så mange tager imod tilbuddet. Det betyder rigtig meget, at vores ældste og sårbare borgere kan føle tryghed, siger Stephanie Lose.
 
Alle de vaccinerede skal have endnu en dosis vaccine på et senere tidspunkt for at sikre den bedst muligt beskyttelse mod coronavirus. 
 

Tredje forsyning vaccine på vej

Når plejehjemmene er færdigvaccinerede på fredag, kan arbejdet med vaccinerne sættes yderligere ind andre steder, og Region Syddanmark følger retningslinjerne fra de nationale myndigheder om prioritering. 
 
Til og med i går var omkring 2.000 vacciner brugt på sygehuspersonale, mens knap 8.000 vacciner var brugt på plejehjem til beboere, personale og praksislæger.
 
Den tredje leverance af vacciner forventes at lande i Region Syddanmark tirsdag i næste uge. skriver Regionen i en pressemeddelelse.