Sådan kan du bruge Billund Bibliotekerne & Borgerservice under nedlukningen

Foto: Billund Bibliotekerne

På baggrund af regeringens seneste udmeldinger er Billund Bibliotekerne lukket til og med 17. januar 2021. Vi gør opmærksom på, at der er tale om en delvis nedlukning, og at du fortsat kan afhente dine reserverede materialer og ’Læseposer To Go’ ved bagindgangen til MAGION Biblioteket. Borgerservice træffes på telefonen og holder fortsat åbent for personligt fremmøde ved særligt akutte henvendelser.

Få dine bøger som take away
På billundbib.dk kan du bestille en ’Læsepose To Go’ og reservere bøger, film og andre materialer. De bestilte materialer udleveres ved MAGION Bibliotekets bagindgang (ved parkeringspladsen vest for biblioteket) på hverdage mellem kl. 10.00-15.00. Her har du også mulighed for at aflevere dine bøger. Når du ankommer, følger du blot anvisningerne på døren. Bemærk, at reserverede materialer og ’Læseposer To Go’ først kan afhentes, når du modtager besked via mail eller sms. 

Ingen gebyr ved aflevering
Alle udlånte materialer bliver automatisk fornyet i nedlukningsperioden. Når biblioteket åbner, vil der være ekstra god tid til at aflevere lånte materialer. Der bliver ikke opkrævet gebyr for materialer, der har overskredet afleveringsfristen, mens biblioteket har været lukket.

Besøg det digitale bibliotek
Er du oprettet som låner på Billund Bibliotekerne, har du adgang til en række digitale tilbud, som du kan tilgå hjemmefra, lige når det passer dig. Så selv om bibliotekerne er lukket ned, er der rig mulighed for at gå på opdagelse i det digitale bibliotek og blive inspireret til spændende læseoplevelser, se film for både store og små, læse artikler, aviser m.m. Ønsker du at blive oprettet som låner, kan du med dit NemID bruge selvbetjeningsløsningen på billundbib.dk/bruger.  

Begrænset betjening i Borgerservice
Borgere med særligt akutte henvendelser kan blive visiteret til en tid i Borgerservice i MAGION Biblioteket. Borgerservice vil i telefonen vurdere, om de kan hjælpe dig telefonisk, eller om din henvendelse kræver personligt fremmøde. Du kan træffe Borgerservice på tlf. 79 72 70 15 i den normale åbningstid.

Borgerservice i Billund er fortsat lukket frem til og med d. 17. januar 2021 skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Der er hjælp af hente over telefonen
Selvom Borgerservice kun holder åbent for personligt fremmøde ved særligt akutte henvendelser, er der stadig masser af hjælp at hente over telefonen. Teamleder for Borgerservice i Billund Kommune, Lea Ahm fortæller:

”I den nuværende situation har vi rigtig travlt ved telefonerne. Størstedelen af de borgere, der henvender sig, kan vi heldigvis hjælpe og vejlede over telefonen. Borgere med akutte henvendelser, der kræver personligt fremmøde, kan blive visiteret til en tid i Borgerservice i Grindsted.”

 Billund Centret er fortsat lukket
Billund Centret er fortsat lukket frem til og med 17. januar. Det betyder, at du ikke kan benytte faciliteterne i forhallen.

Vi gør opmærksom på, at lukkeperioden kan blive forlænget afhængig af myndighedernes beslutninger. Du kan løbende holde dig orienteret på billundbib.dk og billund.dk/covid19.