Julehjælp gennemført trods store forhindringer

Steen Pedersen fra Dansk Folkehjælp, Betina Skyum Larsen fra Røde Kors og Charley Stephansen fra Vestermarkskirken - PR-Foto

Lørdag den 19 december gennemførte Vestermarkskirken i samarbejde med Dansk Folkehjælp og Røde Kors den planlagte julefest og uddeling af julekasser til dårligt bemidlede familier med børn.

Da udvalget måtte erkende at de blev nød til at aflyse det årlige julemarked i Vestermarkskirken pga. Corona, så var det kun op ad bakke med udsigterne til at de kunne give enlige forældre med børn en håndsrækning denne jul.

Udvalget besluttede at vi måtte prøve at indsamle så mange midler som muligt, så i hvert fald nogle familier kunne få en julekasse denne jul. Pressemeddelelse blev sendt ud om den svære situation udvalget stod i. Video blev lavet for at informere og give mulighed for at give til projektet. Den video er blevet set af over 2500. Det blev solgt lodsedler for børnehjælpsdagen og mange fabrikerede forskellige ting som blev solgt i forbindelse med arrangementer og gudstjenester. Indsamlingsbøsser blev sat op i mange forretninger.

Pengene begyndte at komme ind stille og roligt, men vi havde kun halvdelen af det beløb vi havde brug for før fristen den 30 november.

Vi havde søgt forskellige fonde, men vi fik kun svar fra Ole Kirk Fonden som var meget generøs og donerede præcis det det beløb vi manglede så at alle som havde søgt og fået deres ansøgning godkendt af kommunen kunne få en julekasse.

Lørdag den 19 december kom ca. 40 børn og voksne og var med til en festlig julefest først inde i kirkesalen og dernæst var børnene med i en en alternativ gåen rundt om juletræet for til sidst at få godteposer af julemanden. Inden de gik ind i den anden ende af kirken for at afhente deres julekasse var der tid til kaffe og hjemmebagte vafler samt sodavand til børnene.

Alt i alt blev der delt 124 julekasser ud i Vestermarkskirken og Varde og Røde Kors delte 36 julekasser ud.

Hele udvalget er så taknemmelige for alle bidrag og den store indsats som blev lagt for dagen så alle de familier som havde brug for ekstra hjælp denne jul forhåbentlig fik en god og hyggelig juleaften skriver de i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.