Politiet har taget hånd om heste

Arkivfoto: Kim Matthai Leland (Politi.dk)

På sociale medier deles misvisende og forkerte informationer om heste, som optræder i en anmeldelse om vanrøgt

På de sociale medier verserer der i øjeblikket forskellige beretninger om heste i Ansager-området, som er blevet vanrøgtet af en bestemt ejer. Hestene er – uden politiets medvirken – blevet efterlyst på de sociale medier, og private oplysninger om ejeren er delt.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan oplyse, at alle ejerens heste har det godt og er under tilsyn af såvel politiet som Fødevarestyrelsen. Der er således ikke noget behov for, at borgere fortsat leder efter dem eller deler opfordringer til at finde dem. 

Syd- og Sønderjyllands politi modtog den 2. december en anmeldelse om, at seks heste på en adresse ved Ansager i Varde kommune havde været udsat for vanrøgt. En af hestene var inden anmeldelsen død.
Samme dag klokken 11.00 kørte landbetjenten i området til stedet. Her traf en beboer på ejendommen og fik forevist hestene samt oplysninger om ejeren af hestene, der havde lejet sig ind i stalden.
Betjenten kontaktede med det samme Fødevarestyrelsen, som straks samme dag sendte en dyrlæge til stalden. Dyrlægen ankom kl. 13 og besigtigede hestene og de forhold, de var opstaldet under, ligesom hun undersøgte den døde hest.
Syd- og Sønderjyllands Politi modtog næste morgen en udtalelse fra dyrlægen og gav straks ejeren af hestene et pålæg om at bringe de forhold, dyrlægen havde påpeget, i orden. 

Efterfølgende har vi fulgt samtlige heste tæt med jævnlige kontroller og besigtigelser, indtil ejeren den 22. december valgte at flytte hestene. Mellem jul og nytår fandt politiet hestenes nye opstaldningssted, og der er blevet udført ny kontrol sammen med en dyrlæge fra Fødevarestyrelsen. Hestene er også blevet undersøgt af ejerens egen dyrlæge, og de pålæg, ejeren har fået, er fulgt. Hestene vil også fremover blive kontrolleret skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.