Brug sundhedsvæsenet, når du har brug for det – det har ikke lukket!

PR-Foto

Sundhedsvæsenet holder stadig åbent, selvom der er restriktioner i andre dele af samfundet. Derfor: Hold fast i planlagte tider til fx undersøgelser, behandlinger m.v. Kontakt altid lægen eller andre sundhedspersoner, når du har brug for det. Sådan lyder en fælles appel fra Danske Regioner, Danske Patienter og Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Sundhedsvæsenet har været igennem en omstilling siden foråret. Det gør, at hospitaler, praktiserende læger, fysioterapeuter og andre sundhedsområder i udgangspunktet fortsat er åbnet, selv om der lige nu er indlagt flere patienter med COVID-19, der har brug for medicinske og intensive sengepladser.

Mange planlagte undersøgelser og behandlinger må desværre udskydes, fordi der er mange patienter med COVID-19, men det er altid en sundhedsfaglig vurdering, hvilke behandlinger der kan udskydes, og hvilke der skal foretages nu.

Når du møder op på hospitalet eller hos din praktiserende læge, vil der være stort fokus på at forebygge smitte med ny coronavirus, så du trygt kan komme.

– Medarbejderne ude på afdelingerne er lige nu under et stort pres, men det er vigtigt at understrege, at sundhedsvæsenet på ingen måde er lukket ned. Har man en tid til en behandling, kan man trygt møde op, og oplever man symptomer på sygdom, skal man helt som normalt kontakte sin læge, siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman. Hun fortsætter:

– Det er vigtigt at huske, at man stadig kan fejle meget andet end corona, og man ikke er til besvær, hvis man er bekymret for sit helbred og har brug for en læges vurdering.

Det er også vigtigt at gå til planlagte eller indkaldte aftaler i andre dele af sundhedsvæsenet, herunder de forebyggende og sundhedsfremmende tiltag. Det betyder for eksempel, at man fortsat skal gå til tandplejen, få en forebyggende tandundersøgelse, og fortsætte behandlinger hos fysioterapeuten, fodterapeuten mv. Personer med kroniske sygdomme skal også fastholde deres kontroller og tage kontakt til lægen, hvis de oplever ændringer. Hvis du ikke skal komme som planlagt, får du besked om det.

HUSK FØR DU GÅR TIL LÆGEN:

  • Ring og få en tid. Du kan ikke bare møde op.
  • Du skal have mundbind på hos lægen.
  • Har du symptomer på COVID-19, vil din læge vurdere, om du skal testes og undersøges af en sundhedsperson med det samme, eller om du kan vente 1-2 dage med at blive set hos din læge, hvor du i mellemtiden blive henvist til en test for COVID-19. Hvis din test er negativ, vil din læge tilbyde dig en konsultation i sin praksis.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.