DR åbnede mandag kanal på DRTV dedikeret til hjemmeskoling

Foto: Rasmus Angelsnes Hansen

Med en midlertidig ekstra kanal kaldet “Ramasjang hjemmeskole” på DRTV fra kl. 08.00 til 14.00 på alle hvedage, udvidet indhold i “Ultra Nyt” og en lang række digitale undervisningstilbud vil DR hjælpe forældre med hjemmeskoling.

Hjemmeskoling er igen blevet en realitet for rigtige mange forældre i Danmark, hvilket presser mange familier i en i forvejen svær corona-tid. Ligesom i foråret 2020 udvider DR derfor fra i dag, mandag, sine skolerelaterede tilbud.

For de mindste – de 4-8-årige – sker det ved, at der i dag på DRTV laves en midlertidig tv-kanal, der på hverdag fra klokken 8.00-14.00 sender undervisningsorienteret indhold.

På ’Ramasjang hjemmeskole’, som kanalen kommer til at hedde, vil man i tidsrummet blive taget i hånden af forskellige værter, som for eksempel Silja Okking og Isabel Kille.

De vil guide børn og forældre igennem en lang række programmer om alt fra natur og historie til bevægelse og matematik, De forskellige temaer vil i tidsrummet afløse hinanden flere gange. Det er altså ikke intentionen, at børnene skal være på i hele tidsrummet, men nærmere at de og forældrene kan vælge det til, når det passer ind i hverdagen. Indholdet er målrettet til børn i indskolingen og de lidt yngre. Hvis man ikke kan tilgå indholdet i nævnte tidsrum, kan det efterfølgende streames på DRTV.

Vi kan selvfølgelig ikke erstatte rigtig skoleundervisning, men vi håber, at vi kan bidrage til at tage lidt af det pres, mange oplever, med de tiltag, vi nu skruer op for udtaler DR’s mediedirektør Henriette Marienlund i en pressemeddelelse.
 

Ligesom i foråret vil man også igen skrue op for moderationen på ’Ultra Nyt’s platforme, så der er direkte kontakt til børnene flere timer om dagen. Man vil ligeledes flere gange om ugen udkomme med video, der dækker coronakrisen og de konsekvenser, den har for målgruppen. Desuden er der et øget fokus på ’Ultra Nyt’s ’Tæt på’-format, hvor børn kan stille relevante spørgsmål.

For DR’s mediedirektør Henriette Marienlund er det en vigtig opgave for DR at bidrage til, at både forældre og børn på bedst mulig vis kommer igennem en tid, som for mange er en udfordring. – Vi ved, at corona – både for børn og voksne – i forvejen gør det til en svær tid lige nu. For dem, der også skal hjemmeskole deres børn, gør det kun tiden endnu mere udfordrende. Vi kan selvfølgelig ikke erstatte rigtig skoleundervisning, men vi håber, at vi kan bidrage til at tage lidt af det pres, mange oplever, med de tiltag, vi nu skruer op for, siger Henriette Marienlund.

Undervisningsmateriale klar
Ud over de nævnte tiltag, bidrager DR også med en lang række undervisningsmateriale via dr.dk. Her kan du finde undervisningsmateriale til både indskoling, mellemtrin og udskoling, der er særligt udvalgt i forhold til at kunne fungere i forhold til hjemmeundervisning via interaktive læringselementer og fortællinger, videoer og kreative elevopgaver. Alle forløb lever op til Børne- og Undervisningsministeriets fælles mål for skoleområdet. Du kan finde de digitale tilbud her

For adgang til videoklip kræves der Uni-login.

FAKTA OM RAMASJANG HJEMMESKOLE

  • Fra mandag den 11 januar åbner DR en selvstændig kanal på DRTV.
  • Kanalen sender fra 8.00 til 14.00 et kurrateret flade af udvalgte programmer fra DR Ramasjang.
  • Sendepladen vil have korte præsentationselementer med kendte Ramasjang-værter
  • Kanalen finder man på forsiden af DRTV eller under live-fanen på DRTV.