Næste gruppe af borgere får nu tilbud om vaccine mod COVID-19

COVID-19 vaccionerne gøres klar - Foto: René Lind Gammelmark

Mange borgere finder selv løsninger på transporten – hvis man ikke har den mulighed, hjælper Billund kommune.

I denne uge er vaccinationen af borgere, som modtager praktisk og personlig hjælp, påbegyndt. Snart følger flere andre grupper af borgere.

Man modtager et brev i e-Boks eller med posten fra Sundhedsstyrelsen, når man kan blive tilbudt en vaccination. Nogle få borgere vil kunne blive vaccineret i Billund eller Grindsted, og de bliver kontaktet direkte af Billund Kommune. De resterende vaccinationer sker på vaccinationscentret i Esbjerg, hvor man selv skal bestille tid via instruktionerne i brevet fra Sundhedsstyrelsen.

Som udgangspunkt skal man selv transportere sig til vaccinationscentret. Er det ikke muligt at transportere sig til vaccinationsstedet ved egen hjælp f.eks. fra flextur eller med hjælp fra pårørende, fordi man har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kan man få hjælp hos kommunen.

”Hvis man som borger har en funktionsnedsættelse og dermed ikke kan transportere sig selv til et vaccinationscenter, kan man få hjælp til transporten af Billund Kommune, siger Pia Mejborn, chef for Voksenstøtteområdet i Billund Kommune.

Man skal selv have bestilt tid på forhånd

Det er personalet hos Billund Kommunes sundhedsafdeling, som vurderer, om man på grund af helbredsmæssige årsager, kan blive visiteret til at få hjælp til transporten.

Det er vigtigt, at man først har modtaget et brev fra Sundhedsstyrelsen om, at det er blevet ens tur til at blive vaccineret, inden man kontakter sundhedsafdelingen. Man skal også selv have bestilt tid til vaccinationen.

Herefter kan sundhedsafdelingen kontaktes på telefon 72 34 80 00 alle hverdage mellem 8.15-11.30. Når man ringer, skal man have sin vaccinationstid og sit cpr-nummer parat. Personalet har også brug for at vide, om man bruger hjælpemidler skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.