Næste gruppe af borgere får nu tilbud om vaccine mod COVID-19

COVID-19 vaccinerne gøres klar gøres klar- Foto: René Lind Gammelmark

Mange borgere finder selv løsninger på transporten – hvis man ikke har den mulighed, hjælper Billund kommune.

I denne uge er vaccinationen af borgere, som modtager praktisk og personlig hjælp, påbegyndt. Snart følger flere andre grupper af borgere.

Man modtager et brev i e-Boks eller med posten fra Sundhedsstyrelsen, når man kan blive tilbudt en vaccination. Nogle få borgere vil kunne blive vaccineret i Billund eller Grindsted, og de bliver kontaktet direkte af Billund Kommune. De resterende vaccinationer sker på vaccinationscentret i Esbjerg, hvor man selv skal bestille tid via instruktionerne i brevet fra Sundhedsstyrelsen.

Som udgangspunkt skal man selv transportere sig til vaccinationscentret. Er det ikke muligt at transportere sig til vaccinationsstedet ved egen hjælp f.eks. fra flextur eller med hjælp fra pårørende, fordi man har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kan man få hjælp hos kommunen.

”Hvis man som borger har en funktionsnedsættelse og dermed ikke kan transportere sig selv til et vaccinationscenter, kan man få hjælp til transporten af Billund Kommune, siger Pia Mejborn, chef for Voksenstøtteområdet i Billund Kommune.

Man skal selv have bestilt tid på forhånd

Det er personalet hos Billund Kommunes sundhedsafdeling, som vurderer, om man på grund af helbredsmæssige årsager, kan blive visiteret til at få hjælp til transporten.

Det er vigtigt, at man først har modtaget et brev fra Sundhedsstyrelsen om, at det er blevet ens tur til at blive vaccineret, inden man kontakter sundhedsafdelingen. Man skal også selv have bestilt tid til vaccinationen.

Herefter kan sundhedsafdelingen kontaktes på telefon 72 34 80 00 alle hverdage mellem 8.15-11.30. Når man ringer, skal man have sin vaccinationstid og sit cpr-nummer parat. Personalet har også brug for at vide, om man bruger hjælpemidler skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.