Sundhedsstyrelsen sætter øget fokus på hygiejne med ny temaside

Foto: PIxabay.com

Sundhedsstyrelsen lancerede mandag et nyt tema på sst.dk, som samler alt relevant viden om hygiejne i Danmark. Målet er at være med til at øge niveauet for hygiejne i befolkningen.

 

God hygiejne er et af de allerbedste redskaber vi har til at forebygge udbredelsen af smitsomme sygdomme og epidemier. Det gælder både for ny coronavirus og andre smitsomme sygdomme.

Under epidemien med ny coronavirus er vi for alvor blevet gjort opmærksomme på, hvor stort et forebyggelsespotentiale der er ved at undgå smittespredning generelt i befolkningen. Det gælder både i en situation med en ny smitsom sygdom som COVID-19, men også ved andre smitsomme sygdomme, der skyldes virus og bakterier mv. Omvendt kan mangelfuld hygiejne være med til at forstærke udbredelsen af smitsomme sygdomme og epidemier.

Derfor har vi i Sundhedsstyrelsen udarbejdet en ny temaside om hygiejne på hjemmesiden, der samler alt relevant viden om hygiejne. Ambitionen er, at hygiejneindsatsen skal bidrage til at øge niveauet for hygiejne i Danmark.

”Aldrig har der været så meget fokus på hygiejne, som lige nu, hvor vi lever med COVID-19. Og det er et godt udgangspunkt for at sætte fokus på, hvor vigtig hygiejne generelt er for vores sundhed. God hygiejne er nemlig den mest effektive og bedst dokumenterede metode til at forhindre spredning af sygdom i vores samfund. Det handler især om håndhygiejne, men også om rengøring og et godt indeklima,” fortæller sektionsleder i Sundhedsstyrelsen Line Raahauge Hvass.

På den nye temaside om hygiejne kan man finde viden om håndhygiejne, rengøring samt infektionshygiejne, og den vil løbende blive udbygget. Der er desuden udviklet animationsfilm om håndvask, hånddesinfektion og rengøring i eget hjem, som alle bliver oversat til ti forskellige sprog, og siden indeholder også et quizelement.

”Formålet med den nye temaside om hygiejne er at samle al den viden, vi har om hygiejne og give nogle gode og brugbare råd til, hvad man selv kan gøre for at holde god hygiejne. Vi har forsøgt at kommunikere på en lidt anderledes måde, fx gennem en quiz og animationsfilm, så et emne, der for nogen kan virke lidt kedeligt, bliver mere spændende og vedkommende,” siger Line Raahauge Hvass i pressemeddelelsen fra Sundhedsstyrelsen.

Du finder sitet her