Motorik- og kampsportscenter på vej

MAGION har længe haft planer om at udvide MAGION med et motorik- og kampsportscenter. Det kan nu realiseres takket være et tæt samarbejde med det lokale foreningsliv og støtte fra både Ole Kirk’s Fond og K.G. Fonden samt Billund Kommune. Nu kan borgere i Billund Kommune se frem til nye og tidssvarende faciliteter til gymnastik, motorik og kampsport, som forventes at åbne til efteråret 2022.

 Et nyt motorik- og kampsportscenter vil give enestående muligheder for at styrke bl.a. gymnastik, motorik og kampsport i Billund Kommune. Dette har fra MAGIONs spæde start været en del af ambitionerne om at skabe et moderne idrætskompleks som et fyrtårn i Billund Kommune.

Motorik- og Kampsportscenter skal være innovativt og nytænkt, så det vil kunne komme mange brugere til gode. I MAGION forestiller man sig, at dagtilbud, skoler og andre institutioner vil kunne bruge centeret ligesom øvrige foreninger, landsdelshold og Talent Billund kan få stor gavn af nye faciliteter. Også GGIF Gymnastik, Bokseklubben AK og Grindsted Taekwondo Klub forventes at tage rammerne i brug.

Motorik- og kampsportscenteret skal styrke udfoldelsesmulighederne for både lokale og regionale gymnaster. Med et grandprixgulv i konkurrencestørrelse, en sal samt baner til powertumbling, en fasttrackbane vil både rytmiske gymnaster og springgymnaster få optimale rammer.

I dag benytter bokseklubben AK samt Grindsted Taekwondoklub nedslidte og utidssvarende lokaler. Med nye rammer i MAGION vil klubberne kunne tilbyde tidssvarende træningsfaciliteter i et fælles foreningshus. Det kan både komme eksisterende medlemmer til gode, men også tiltrække nye medlemmer, lyder vurderingen fra klubberne. 

Motorik- og kampsportscenteret skal efter planerne placeres på MAGIONs sydside i forlængelse af MAGION Fitness. De to etager vil rumme faciliteter til både motorik, gymnastik og kampsport foruden omklædningsrum og en række behandlerrum. I stueplan bliver projektet ca. 1200 m2 mens 1. sal, hvor kampsporten får hjemme, bliver på ca. 480 m2.

Projektet er udviklet i samarbejde med foreningslivet og tegnet af arkitektfirmaet Sand og Lundgaard. Licitationen forventes iværksat til juni og byggeriet skal, hvis alt går efter planen, stå klart senest ved udgangen af 2022.

Projektet har fået støtte fra de lokale fonde, Ole Kirk’s Fond samt K.G. Fonden og Billund Kommune skriver MAGION i pressemeddelelsen.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.